IFS Food -laatujärjestelmän käyttöönotto
Loppela, Viivi (2022)
Loppela, Viivi
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118488
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118488
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Riitan Herkku Oy ja työ toteutettiin heidän sisaryritykselleen Dagsfood Oy:lle. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tuotantolaitoksen nykytila sekä millaisia toimia IFS Food -laatustandardin käyttöönotto edellyttäisi yrityksessä. IFS Food -standardin käyttöönotto mahdollistaisi yrityksessä private label -tuotteiden valmistuksen.
Työ toteutettiin yhteistyössä yrityksen laatupäällikön kanssa. Työssä käytiin IFS Food -standardia läpi järjestelmällisesti verraten jokaista standardin vaatimusta toimipisteen prosesseihin ja toimintaan sekä olemassa olevaan dokumentointiin.
Työssä laadittiin toimeksiantajalle lista standardin vaatimuksista, jotka eivät toteutuneet yrityksessä nykyisellään. Lisäksi mietittiin ratkaisuja näiden puutteiden korjaamiseksi. Työn lopputuloksena pääteltiin, että standardin käyttöönotto olisi mahdollista kohtuullisilla muutoksilla lähitulevaisuudessa.
Opinnäytetyön sisältämä liite on salattu.
Työ toteutettiin yhteistyössä yrityksen laatupäällikön kanssa. Työssä käytiin IFS Food -standardia läpi järjestelmällisesti verraten jokaista standardin vaatimusta toimipisteen prosesseihin ja toimintaan sekä olemassa olevaan dokumentointiin.
Työssä laadittiin toimeksiantajalle lista standardin vaatimuksista, jotka eivät toteutuneet yrityksessä nykyisellään. Lisäksi mietittiin ratkaisuja näiden puutteiden korjaamiseksi. Työn lopputuloksena pääteltiin, että standardin käyttöönotto olisi mahdollista kohtuullisilla muutoksilla lähitulevaisuudessa.
Opinnäytetyön sisältämä liite on salattu.