Kokki kotiin -palvelun tehostaminen : ruokaa ja elämyksiä
Järvi, Jarkko (2022)
Järvi, Jarkko
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118588
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118588
Tiivistelmä
Kokki kotiin -palvelun ideana on järjestää täyden palvelun ruokailu asiakkaiden toiveiden mukaisesti esimerkiksi catering tilaisuuksiin, kotiin tai luontoon. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia ja kuvata yksityiskokin toimenkuvaa, mistä kaikesta se muodostuu, esimerkiksi markkinointi, tarjouksen saanti, työn suunnittelu, raaka-aineiden hankinta, pakkaaminen keikkaan, esivalmistelu, elämyksellisyys, siivous ja laskutus. Työssä tutkittiin palveluntuottajien vahvuuksia ja etsitään kehittämisalueita. Opinnäytetyössä etsittiin tietoa alalla toimivilta henkilöiltä haastattelujen muodossa. Haastatteluista saaduista tiedoista on koottu tehokas tapa työskennellä joustavasti, ilman että palvelun laatu tai tuote kärsisivät siitä. Tutkimuksessa käytettiin haastatteluja selvittämään palveluntarjoajien nykyistä toimintamallia, sekä kartoittamaan alan haasteita ja tulevaisuutta. Haastattelupyyntöön vastasi 7 palveluntuottajaa. Kaikki haastateltavat vastasivat seuraaviin haastattelu kysymyksiin, jotka koskivat markkinointia, työn suunnittelua, työn esivalmistelua, pakkaamista ja laskutusta. Lopputulema on, että ala on nuori eikä sille ole syntynyt vielä vakiintuneita käytäntöjä vaan alalla toimivat yksilöt ovat osaksi vielä kehitysvaiheessa. Tästä syystä kaikilla on hieman erilainen tapa toimia palvelua tuottaessa. Tutkimuksessa saatiin selville, miten Kokki kotiin -palvelua tuottavat yrittäjät toimivat työssään. Opinnäytetyöhön on koottu suositukset palvelun tehostamiseen. Kokki kotiin - palvelu alalla ei ole vain yhtä tiettyä toiminta tapaa, tähän opinnäytetyöhön on koottu tehokkaimmat tavat toimia eri työvaiheissa Kokki kotiin -palvelussa. Tämä opinnäytetyö pitää sisällään myös kehittämisehdotuksen, jotta työnkulkua voitaisiin standardisoida, sekä hinnoittelua helpottaa.