Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Etä- ja hybridityö osana elintarvikealan työympäristöä

Harjuketo, Tomi (2022)

 
Avaa tiedosto
Harjuketo_Tomi.pdf (2.599Mt)
Lataukset: 


Harjuketo, Tomi
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052511834
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe oli toimeksiantajan, eli Työturvallisuuskeskuksen elintarvikealojen työalatoimikunnan aloittama selvitys etä- ja hybridityöstä. Työssä oli tarkoituksena perehtyä ja tutkia etätyöskentelyn osuutta nykyaikaisissa elintarvikealan toimijoiden työyhteisöissä ja sen näkyvyyttä käytännön tasolla eri johtoportaissa esimerkiksi hybridityön muodossa. Etä- ja hybridityö on lukuisien taustaselvityksien mukaan lisääntynyt koronapandemian myötä ja on todennäköisesti muuttumassa tulevaisuudessa kiinteäksi osaksi alalla toimivien työntekijöiden toimenkuvaa, mikä tulee vaikuttamaan suurissa määrin myös tulevaisuuden suhtautumiseen elintarvikealan työtehtäviin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli saada havainnollistava kuva siitä, miten tärkeä rooli työskentelyn eri muodoilla on eri yrityksille, ja mitkä ovat siihen vaikuttavia tekijöitä. Hyvänä tarkastelun lähtökohtana toimi esimerkiksi juuri meneillään oleva pandemian ajanjakso ja sen tuomat muutokset aikaisempiin toiminnan harjoittamisen muotoihin. Tulosten tarkastelun haasteena oli työn rakenteen hahmottaminen, sillä etätyö itsessään yhdistettynä elintarvikealan laajuuteen ja monipuolisuuteen kätki sisäänsä runsaasti eri määritelmiä. Analysoinnin näkökulmalla oli myös merkitystä.
Tuloksia kuvattiin työssä esimerkiksi käytännön periaatteiden, kokemusten ja ilmiöiden selittämisellä ja vertaamisella. Kattava otanta eri menetelmien tarjoamasta materiaalista mahdollisti eri johtopäätöksien tekemistä ja tarkastelua. Tutkimuksesta saaduista tuloksista, jotka koostuivat pääasiassa elintarvikealan ammattilaisten kokemuksista ja mielipiteistä etä- ja hybridityön vaikutuksista heidän työtehtäviinsä voivat hyötyä esimerkiksi alan toimihenkilöt, jotka ohjaavat yritysten sisäistä toimintaa tai kartoittavat etätyöskentelyn soveltamista eri tehtäviin.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste