Cocktaillistan luonti hotellin ravintolaan
Rappe, Niko (2022)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512005
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512005
Tiivistelmä
Työn taustalla on ollut tarve luoda cocktaillista keväällä 2022 aukeavaan hotellin ravintolaan. Ravintola on saanut vaikutteita Espanjasta, Portugalista sekä Latinalaisesta Amerikasta. Tavoitteena on ollut saada näitä vaikutteita ja makuja myös cocktaillistaan.
Tietoperustan ensimmäinen osa koostuu cocktailien historiasta, cocktailista Suomessa sekä trendeistä niin maailmalla ja Suomessa. Osassa käsitellään tietoa cocktailin synnystä ja miten se on matkannut tähän päivään. Trendeissä nostetaan esille tänä päivänä nähtävät tyylit cocktaileissa sekä ravintoloissa.
Toisessa osassa käsitellään juomien valmistustapoja sekä baarin työskentelytarvikkeita. Osiossa käydään läpi tärkeimmät työkalut toimivan baarin ylläpitämiseen. Valmistustavoissa käydään läpi tärkeimmät sekä yleisimmät. Muita keinoja luoda cocktaileja tuodaan myös esille.
Toteutusvaiheessa käydään läpi listan luonnin eri vaiheet. Siinä avataan eri prosessien kulkua, ja kerrotaan välivaiheista lopulliseen tuotokseen asti. Lopputuloksena on kattava ja onnistunut cocktaillista. Se tullaan ottamaan käyttöön ravintolassa sen auettua.
Lopuksi pohditaan työn onnistumista ja sille oleellisia kohtia. Omaa oppimista ja kehittymistä pyritään reflektoimaan työn valmistumisen aikana.
Tietoperustan ensimmäinen osa koostuu cocktailien historiasta, cocktailista Suomessa sekä trendeistä niin maailmalla ja Suomessa. Osassa käsitellään tietoa cocktailin synnystä ja miten se on matkannut tähän päivään. Trendeissä nostetaan esille tänä päivänä nähtävät tyylit cocktaileissa sekä ravintoloissa.
Toisessa osassa käsitellään juomien valmistustapoja sekä baarin työskentelytarvikkeita. Osiossa käydään läpi tärkeimmät työkalut toimivan baarin ylläpitämiseen. Valmistustavoissa käydään läpi tärkeimmät sekä yleisimmät. Muita keinoja luoda cocktaileja tuodaan myös esille.
Toteutusvaiheessa käydään läpi listan luonnin eri vaiheet. Siinä avataan eri prosessien kulkua, ja kerrotaan välivaiheista lopulliseen tuotokseen asti. Lopputuloksena on kattava ja onnistunut cocktaillista. Se tullaan ottamaan käyttöön ravintolassa sen auettua.
Lopuksi pohditaan työn onnistumista ja sille oleellisia kohtia. Omaa oppimista ja kehittymistä pyritään reflektoimaan työn valmistumisen aikana.