Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Koronaviruspandemian vaikutus eräiden porilaisten ravintoloiden taloudelliseen tilanteeseen

Leppimäki, Mirko (2022)

 
Avaa tiedosto
Leppimaki_Mirko.pdf. (573.3Kt)
Lataukset: 


Leppimäki, Mirko
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053013148
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin kolmen porilaisen ravintolan selviytymistä koronapandemiasta. Tavoitteena oli selvittää, miten koronapandemia vaikutti näiden ravintoloiden liiketoimintaan ja talouteen, millä keinoilla nämä ravintolat pyrkivät selviytymään koronapandemian aiheuttamista haasteista ja miten nämä ravintolat kehittivät liiketoimintaansa koronapandemian aikana.

Opinnäytetyössä tehtiin kolmen porilaisen ravintolan tilinpäätöksistä tilinpäätösanalyysit. Tilinpäätösanalyysin tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia talousvaikutuksia koronapandemialla oli ravintoloiden talouteen. Lisäksi opinnäytetyössä haastateltiin yhtä porilaista ravintolaa. Haastattelun tarkoituksena oli selvittää, miten koronapandemia vaikutti kyseisen ravintolan liiketoimintaan, mitä keinoja ravintola käytti selvitäkseen koronapandemiasta ja miten ravintola kehitti liiketoimintaansa koronapandemian aikana.

Kannattavuus parani ravintola B:lla ja ravintola C:lla. Ravintola A:n kannattavuudessa ei tapahtunut niinkään parannusta tai heikkenemistä. Liikevaihto kasvoi selkeästi ravintola A:lla ja ravintola B:n ja ravintola C:n liikevaihto laski selkeästi. Vakavaraisuus parani kaikilla ravintoloilla tunnuslukujen perusteella, paitsi ravintola B:n ja C:n net gearing heikkeni. Maksuvalmius parani kaikilla ravintoloilla tunnuslukujen perusteella.

Haastattelussa selvisi, että ravintola A:n arki hiljeni täysin ja asiakasmäärät tipahtivat roimasti. Ravintolan selviytymiskeinot olivat, esim. työntekijöiden tuntien vähentäminen ja hintojen nosto. Ruuan ulosmyynti oli isoin muutos ravintolan liiketoimintaan.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste