Työhyvinvoinnin nykytila ja vaikuttavuus työntekijöiden näkökulmasta yrityksessä X
Koponen, Emma (2022)
Koponen, Emma
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053013265
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053013265
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä käsiteltiin työhyvinvointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä ja miten erilaiset tekijät vaikuttavat työntekijän työhyvinvointiin. Opinnäytetyössä selvitettiin millaiseksi työntekijät kokevat työhyvinvoinnin nykytilan yrityksessä X. Teoria osuudessa käsiteltiin työhyvinvointia ja sen käsitteitä, joita ovat muun muassa fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen työhyvinvointi. Näiden lisäksi työssä käsiteltiin työkyvyn ylläpitämistä ja sen kehittämistä, johtamista ja esihenkilötyötä sekä muita työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Tietopohjana tutkimuksessa on käytetty työhyvinvointiin perustuvaa kirjallisuutta sekä sähköisiä lähteitä.
Tutkimusosio toteutettiin kvalitatiivisena sekä kvantitatiivisena tutkimuksena, jossa pyrin selvittämään samalla toimialalla työskentelevien työntekijöiden työhyvinvoinnin nykytilaa. Tutkimus toteutettiin kyselylomakkeen muodossa Webropol-ohjelmaa hyödyntäen. Kyselyyn vastasi 11 työntekijää. Vastausten perusteella voidaan päätellä, että työntekijät olivat tyytymättömiä organisaation tapoihin johtaa, kun taas kollegat ja työilmapiiri koettiin merkityksellisinä ja työhyvinvointia vahvistavina tekijöinä.
Tutkimusosio toteutettiin kvalitatiivisena sekä kvantitatiivisena tutkimuksena, jossa pyrin selvittämään samalla toimialalla työskentelevien työntekijöiden työhyvinvoinnin nykytilaa. Tutkimus toteutettiin kyselylomakkeen muodossa Webropol-ohjelmaa hyödyntäen. Kyselyyn vastasi 11 työntekijää. Vastausten perusteella voidaan päätellä, että työntekijät olivat tyytymättömiä organisaation tapoihin johtaa, kun taas kollegat ja työilmapiiri koettiin merkityksellisinä ja työhyvinvointia vahvistavina tekijöinä.