Sivutuotteiden saannon optimointi ja kehitys teurasprosessissa
Suontausta, Veera (2022)
Suontausta, Veera
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053113496
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053113496
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli optimoida HKScan Finland Oy:n Paimion Teurastamon haluttujen sivutuotteiden saannot. Tavoitteena oli suorittaa saantomittaukset, suhteuttaa mittaustulokset ruhopainoon ja verrata tuloksia HKScan Oyj:n muiden tuotantolaitosten sekä kansainvälisten elintarviketeollisuuteen keskittyvien tutkimuskeskusten tuloksiin. Tarkoituksena oli myös kartoittaa uusia mahdollisuuksia sivutuotteiden jatkojalostukseen.
Teurasprosessin sivutuotteiden saannot haluttiin optimoida teuraskoon kasvun myötä ja päivittää saannot nykypäivään Paimion Teurastamon osalta. Tuloksia haluttiin verrata myös muiden tuotantolaitosten tuloksiin, jotta saadaan selville mahdolliset poikkeamat sivutuotteiden keräämisessä teurastamolla. Työssä kartoitettiin sivutuotteiden loppusijoituskohteiden nykytilanne sekä pohdittiin vaihtoehtoisia ratkaisuja sivutuotteiden paremmille käyttökohteille.
Lopputuloksena saatiin uusia näkökulmia sivutuotteiden jatkojalostukseen sekä päivitetty listaus Paimion Teurastamon sivutuotteiden saannoista.
Teurasprosessin sivutuotteiden saannot haluttiin optimoida teuraskoon kasvun myötä ja päivittää saannot nykypäivään Paimion Teurastamon osalta. Tuloksia haluttiin verrata myös muiden tuotantolaitosten tuloksiin, jotta saadaan selville mahdolliset poikkeamat sivutuotteiden keräämisessä teurastamolla. Työssä kartoitettiin sivutuotteiden loppusijoituskohteiden nykytilanne sekä pohdittiin vaihtoehtoisia ratkaisuja sivutuotteiden paremmille käyttökohteille.
Lopputuloksena saatiin uusia näkökulmia sivutuotteiden jatkojalostukseen sekä päivitetty listaus Paimion Teurastamon sivutuotteiden saannoista.