Moniaistillinen illallinen
Karttunen, Alessandro (2022)
Karttunen, Alessandro
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060214872
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060214872
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on moniaistillisen illallisen suunnittelu ja toteutus. Opinnäytetyössä tutkitaan mistä elementeistä illallinen koostuu, mitä vaiheita illalliseen kuuluu ja mitä illallisen toteuttaminen vaatii ruokatuotannon, palvelun ja moniaistisen teknologian osalta. Opinnäytetyössä selvitetään, onko konseptille kysyntää Suomessa ja olisiko se mahdollista toteuttaa kaupallisena konseptina.
Opinnäytetyön tavoite on tutkia mitä moniaistillinen illallinen on ja miten illallisella pystyy käyttämään kaikkia aisteja. Tavoite on saavuttaa asiakkaille elämys.
Opinnäytetyö on toiminnallinen eli opinnäytetyötä varten toteutettiin moniaistillinen illallinen Haaga-Helian The Boxissa tammikuussa 2022. Opinnäytetyönä toteutetun produktin onnistumista mitattiin myös kyselylomakkeella, joka jaettiin asiakkaille illallisen päätteeksi.
Opinnäytetyössä analysoidaan konsepteja, kuten Sublimotion Ibizalla, Ultraviolet Shanghaissa ja Alchemist Kööpenhaminassa. Tämän lisäksi tutkitaan mikä on konsepteille ominaista ja mikä niistä tekee uniikkeja. Näistä konsepteista kerättiin piirteitä oman illallisen toteuttamiseksi.
Opinnäytetyössä käydään läpi eri aisteja, joihin pyritään vaikuttamaan illallisen aikana elämyksessä, ja sitä, kuinka ne toimivat. Opinnäytetyössä tutkitaan, miten kuulo-, näkö-, maku- ja hajuaistit toimivat illallisen elämyksessä ja mitä kaikkia muita asioita tulee ottaa huomioon, kuten ääni- ja videomaailman kohdalla.
Illallisen suunnittelu ja toteutus käydään eri vaiheineen läpi. Miten se tehdään ja mitä se vaatii. Tutkimusosiossa analysoidaan kyselyn tulokset. Työn lopussa pohditaan konseptin mahdollista kaupallistamista sekä kehittämisehdotuksia.
Opinnäytetyön tavoite on tutkia mitä moniaistillinen illallinen on ja miten illallisella pystyy käyttämään kaikkia aisteja. Tavoite on saavuttaa asiakkaille elämys.
Opinnäytetyö on toiminnallinen eli opinnäytetyötä varten toteutettiin moniaistillinen illallinen Haaga-Helian The Boxissa tammikuussa 2022. Opinnäytetyönä toteutetun produktin onnistumista mitattiin myös kyselylomakkeella, joka jaettiin asiakkaille illallisen päätteeksi.
Opinnäytetyössä analysoidaan konsepteja, kuten Sublimotion Ibizalla, Ultraviolet Shanghaissa ja Alchemist Kööpenhaminassa. Tämän lisäksi tutkitaan mikä on konsepteille ominaista ja mikä niistä tekee uniikkeja. Näistä konsepteista kerättiin piirteitä oman illallisen toteuttamiseksi.
Opinnäytetyössä käydään läpi eri aisteja, joihin pyritään vaikuttamaan illallisen aikana elämyksessä, ja sitä, kuinka ne toimivat. Opinnäytetyössä tutkitaan, miten kuulo-, näkö-, maku- ja hajuaistit toimivat illallisen elämyksessä ja mitä kaikkia muita asioita tulee ottaa huomioon, kuten ääni- ja videomaailman kohdalla.
Illallisen suunnittelu ja toteutus käydään eri vaiheineen läpi. Miten se tehdään ja mitä se vaatii. Tutkimusosiossa analysoidaan kyselyn tulokset. Työn lopussa pohditaan konseptin mahdollista kaupallistamista sekä kehittämisehdotuksia.