Perehdytysopas Suomenlinnan Panimo shopiin
Tapanainen, Nilla (2022)
Tapanainen, Nilla
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060615709
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060615709
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on laatia kattava, yksinkertainen ja helposti muokattavissa oleva perehdytysopas Suomenlinnan Panimo shopille. Suomenlinnan Panimo shop aukeaa kesällä 2022 ensimmäistä kertaa, joten heillä ei ole vielä aikaisemmin ollut minkäänlaista perehdytysmateriaalia. Perehdytysoppaan tulee olla kattava, jotta työntekijä selviää yksin työskentelystä shopissa. Lisäksi oppaan täytyy olla helposti muokattava, jotta kausituotteita ja muuttuvaa käytäntöä on helppo päivittää oppaaseen.
Suomenlinnan Panimo on vuonna 1995 perustettu pienpanimo, joka on vuosien varrella kehittänyt toimintaansa ja laajentunut Suomenlinnasta myös Fiskarsiin. Laajentumisen myötä he päättivät perustaa oman ulosmyyntiä harjoittavan myymälän Suomenlinnaan, aivan Panimon viereen.
Perehdyttäminen on laaja aihe, josta on puhuttu paljon ja sitä on kehitelty sekä tutkittu ajan saatossa runsaasti. Tämän ansiosta aiheesta löytyy valtavasti kirjallisuutta, jota on pystytty hyödyntämään tämän työn tietoperustassa. Työn tietoperustassa käydään syvällisesti läpi perehdytystä, sen lainsäädäntö, työhyvinvointia, henkilöstöjohtamisen roolia perehdytyksessä, itse perehdyttäjän roolia ja perehdytyksen hyötyjä kokonaisuudessaan. Tietoperustassa tutustutaan myös perehdytyksen suunnitteluun, erilaisiin menetelmiin ja työkaluihin sekä yksilöllisen perehdytyksen tärkeyteen.
Opinnäytetyön produkti valmistettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta käyttäen. Tutkimusmenetelminä toimi havainnointi sekä teemahaastattelu. Havainnointia aikaisemmista perehdytyskokemuksista ja niiden analysointia sekä teemahaastattelun avulla tutustuttiin syvällisemmin Suomenlinnan Panimoon.
Tämä työ on laadittu auttamaan Suomenlinnan Panimo shopin perehdytysprosessia. Sen on tarkoitus toimia apuna kaikille tuleville työntekijöille jo ennen työn alkamista, mutta myös työn ohella. Tavoitteena on myös olla avuksi toimeksiantajalle perehdytyksen kanssa.
Suomenlinnan Panimo on vuonna 1995 perustettu pienpanimo, joka on vuosien varrella kehittänyt toimintaansa ja laajentunut Suomenlinnasta myös Fiskarsiin. Laajentumisen myötä he päättivät perustaa oman ulosmyyntiä harjoittavan myymälän Suomenlinnaan, aivan Panimon viereen.
Perehdyttäminen on laaja aihe, josta on puhuttu paljon ja sitä on kehitelty sekä tutkittu ajan saatossa runsaasti. Tämän ansiosta aiheesta löytyy valtavasti kirjallisuutta, jota on pystytty hyödyntämään tämän työn tietoperustassa. Työn tietoperustassa käydään syvällisesti läpi perehdytystä, sen lainsäädäntö, työhyvinvointia, henkilöstöjohtamisen roolia perehdytyksessä, itse perehdyttäjän roolia ja perehdytyksen hyötyjä kokonaisuudessaan. Tietoperustassa tutustutaan myös perehdytyksen suunnitteluun, erilaisiin menetelmiin ja työkaluihin sekä yksilöllisen perehdytyksen tärkeyteen.
Opinnäytetyön produkti valmistettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta käyttäen. Tutkimusmenetelminä toimi havainnointi sekä teemahaastattelu. Havainnointia aikaisemmista perehdytyskokemuksista ja niiden analysointia sekä teemahaastattelun avulla tutustuttiin syvällisemmin Suomenlinnan Panimoon.
Tämä työ on laadittu auttamaan Suomenlinnan Panimo shopin perehdytysprosessia. Sen on tarkoitus toimia apuna kaikille tuleville työntekijöille jo ennen työn alkamista, mutta myös työn ohella. Tavoitteena on myös olla avuksi toimeksiantajalle perehdytyksen kanssa.