Omavalvonta hotellin vastaanotossa : Scandic Hamburger Börs
Cevik, Meri (2022)
Cevik, Meri
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060615954
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060615954
Tiivistelmä
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä luotiin hotellipuolen omavalvontasuunnitelma toimeksiantajalle, Scandic Hamburger Börsille. Omavalvontasuunnitelma luotiin helpottamaan hotellin omavalvontaa, ja auttamaan riskienkartoituksessa, laadun tarkkailussa ja työntekijöiden työhyvinvoinnissa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mitä hotellin omavalvontasuunnitelmaan kuuluu, ja miten toimeksiantajalle saadaan luotua juuri heidän tarpeisiinsa sopiva suunnitelma. Tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelma, joka sisältää hotellin toiminnan keskeisimmät tehtävät, tarvittavat toimenpiteet ja jota on vaivatonta päivittää tarpeen vaatiessa.
Teoriaosuus koostuu toimintasuunnitelman luomisesta ja omavalvonnasta, sisältäen ravintolan ja hotellin omavalvontasuunnitelmiin liittyvät asiat. Toiminnallisen osion tutkimusmenetelminä käytettiin benchmarkingia ja osallistuvaa havainnointia. Tutkimusmenetelmien avulla saatiin materiaalia omavalvontasuunnitelman luomiseen.
Opinnäytetyön toiminnallinen työ toteutettiin yhdistäen teoriaa ja tutkimusmenetelmistä saatua tietoa. Näiden ja toimeksiantajan toiveiden mukaisesti luotiin ajan tasalla oleva hotellin omavalvontasuunnitelma, joka tuli käyttöön vastaanotossa.
Valmis hotellin omavalvontasuunnitelma luotiin niin, että sitä olisi helppoa päivittää tulevaisuudessa, jotta se pysyisi ajan tasalla ja siitä olisi hyötyä silloin, kun ohjeistukset muuttuvat. Omavalvontasuunnitelma tehtiin toimeksiantajan toiveiden mukaisesti, ja se sisälsi myös perehdytyksessä hyödynnettävää sisältöä ja tietoa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mitä hotellin omavalvontasuunnitelmaan kuuluu, ja miten toimeksiantajalle saadaan luotua juuri heidän tarpeisiinsa sopiva suunnitelma. Tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelma, joka sisältää hotellin toiminnan keskeisimmät tehtävät, tarvittavat toimenpiteet ja jota on vaivatonta päivittää tarpeen vaatiessa.
Teoriaosuus koostuu toimintasuunnitelman luomisesta ja omavalvonnasta, sisältäen ravintolan ja hotellin omavalvontasuunnitelmiin liittyvät asiat. Toiminnallisen osion tutkimusmenetelminä käytettiin benchmarkingia ja osallistuvaa havainnointia. Tutkimusmenetelmien avulla saatiin materiaalia omavalvontasuunnitelman luomiseen.
Opinnäytetyön toiminnallinen työ toteutettiin yhdistäen teoriaa ja tutkimusmenetelmistä saatua tietoa. Näiden ja toimeksiantajan toiveiden mukaisesti luotiin ajan tasalla oleva hotellin omavalvontasuunnitelma, joka tuli käyttöön vastaanotossa.
Valmis hotellin omavalvontasuunnitelma luotiin niin, että sitä olisi helppoa päivittää tulevaisuudessa, jotta se pysyisi ajan tasalla ja siitä olisi hyötyä silloin, kun ohjeistukset muuttuvat. Omavalvontasuunnitelma tehtiin toimeksiantajan toiveiden mukaisesti, ja se sisälsi myös perehdytyksessä hyödynnettävää sisältöä ja tietoa.