Pita-ravintolan perustaminen Jyväskylään
Pulkkinen, Anna (2022)
Pulkkinen, Anna
2022
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053113763
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022053113763
Tiivistelmä
Ravintola-ala on suuri työllistäjä Suomessa. Ravintoloita oli Suomessa yli 10 000 vuonna 2020. Tutkimuksen
tavoitteena oli kerätä tietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamisesta liiketoimintasuunnitelman laatimista
varten. Tutkimuksessa hyödynnettiin laadullista ja määrällistä tutkimusotetta. Tutkimusaineisto kerättiin
verkkokyselyllä. Linkki kyselyyn jaettiin kahteen yrittäjien ryhmään Facebookissa. Kyselyssä käytettiin puolistrukturoituja kysymyksiä. Kysely oli suunnattu ravintola-alan yrittäjille. Tutkimukseen vastasi yhteensä 11
yrittäjää.
Kerätty aineisto teemoiteltiin isompiin teemoihin, joita pystyttiin rinnastamaan teoriaan. Tutkimuksen tuloksista voidaan todeta yrityksen perustamisen olevan helppoa, mutta työlästä. Yrittäjyys on monipuolinen
ilmiö. Yrittäjyyttä usein pidetään synnynnäisenä ominaisuutena, mutta tosiasiassa siihen voi oppia ja yrittäjyyteen on erilaisia työntö- ja vetotekijöitä.
Liiketoimintasuunnitelmaa varten tulee vielä tehdä tarkempaa tutkimusta Jyväskylästä alueena ja mahdollisia asiakkaita tulee ymmärtää tarkemmin. Liiketoimintasuunnitelmaa varten tulee muun muassa tehdä tarkempia laskelmia rahoitusta varten ja markkinointisuunnitelma.
Tutkimustuloksia voivat hyödyntää muut yrityksen perustamista harkitsevat ihmiset.
tavoitteena oli kerätä tietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamisesta liiketoimintasuunnitelman laatimista
varten. Tutkimuksessa hyödynnettiin laadullista ja määrällistä tutkimusotetta. Tutkimusaineisto kerättiin
verkkokyselyllä. Linkki kyselyyn jaettiin kahteen yrittäjien ryhmään Facebookissa. Kyselyssä käytettiin puolistrukturoituja kysymyksiä. Kysely oli suunnattu ravintola-alan yrittäjille. Tutkimukseen vastasi yhteensä 11
yrittäjää.
Kerätty aineisto teemoiteltiin isompiin teemoihin, joita pystyttiin rinnastamaan teoriaan. Tutkimuksen tuloksista voidaan todeta yrityksen perustamisen olevan helppoa, mutta työlästä. Yrittäjyys on monipuolinen
ilmiö. Yrittäjyyttä usein pidetään synnynnäisenä ominaisuutena, mutta tosiasiassa siihen voi oppia ja yrittäjyyteen on erilaisia työntö- ja vetotekijöitä.
Liiketoimintasuunnitelmaa varten tulee vielä tehdä tarkempaa tutkimusta Jyväskylästä alueena ja mahdollisia asiakkaita tulee ymmärtää tarkemmin. Liiketoimintasuunnitelmaa varten tulee muun muassa tehdä tarkempia laskelmia rahoitusta varten ja markkinointisuunnitelma.
Tutkimustuloksia voivat hyödyntää muut yrityksen perustamista harkitsevat ihmiset.