Lounaskahvilan perustaminen: : Case Kimara
Kontio, Marika; Hakkarainen, Kirsi (2014)
Kontio, Marika
Hakkarainen, Kirsi
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229402
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229402
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on lounas-kahvilan yrityksen perustaminen teorialähtöisesti. Tarkoituksena on antaa työkalut toimivalle yritykselle. Työ sisältää oman yrityksen liiketoimintasuunnitelman, joka on esitetty liitteessä. (ks. Liite 1.)
Työssä esitellään lähtökohdat lounas-kahvilan perustamiseen. Teoriaosuus käsittelee yrittäjäksi ryhtymistä sekä liiketoimintasuunnitelman laatimista. Liiketoimintasuunni-telmassa esitellään yrityksen perustamisen alkuvaiheet kuten hyvin suunniteltu liikeidea. Empiirinen osuus työssä koostuu itse tehdyistä tutkimuksista, joissa on esitelty asiakas - ja yrittäjänäkökulmat.
Työn tavoitteena on tehdä toimiva liiketoimintasuunnitelma osaksi oman lounas-kahvilan perustamiseen, joka mahdollistaa rahoituksen saamisen, että yrityksen perustamisen sekä tarjoaa näkökulman yrittäjyydestä. Opinnäytetyö kannustaa muita ryhtymään yrittäjiksi.
Yrittäjyystutkimuksissa osoittautui, että lounas-kahvilan yrittäjyys on haasteellista, mutta antoisaa. Yrittäjät katsovat parhaakseen valmiin liiketoiminnan ostamisen, joka mahdollistaa valmiin kohderyhmän. Alan aiempi koulutus ja työkokemus luovat varmuutta yrittämiseen. Asiakastutkimuksen mukaan, asiakas on valmis aterioimaan hyvässä lounas-kahvilassa ja on valmis maksamaan siitä keskimäärin noin. 9 euroa. Asiakastutkimus osoitti, että asiakas odottaa hyvää laatua, palvelua sekä siistiä ympäristöä sekä monipuolista lounastarjontaa.
Työssä esitellään lähtökohdat lounas-kahvilan perustamiseen. Teoriaosuus käsittelee yrittäjäksi ryhtymistä sekä liiketoimintasuunnitelman laatimista. Liiketoimintasuunni-telmassa esitellään yrityksen perustamisen alkuvaiheet kuten hyvin suunniteltu liikeidea. Empiirinen osuus työssä koostuu itse tehdyistä tutkimuksista, joissa on esitelty asiakas - ja yrittäjänäkökulmat.
Työn tavoitteena on tehdä toimiva liiketoimintasuunnitelma osaksi oman lounas-kahvilan perustamiseen, joka mahdollistaa rahoituksen saamisen, että yrityksen perustamisen sekä tarjoaa näkökulman yrittäjyydestä. Opinnäytetyö kannustaa muita ryhtymään yrittäjiksi.
Yrittäjyystutkimuksissa osoittautui, että lounas-kahvilan yrittäjyys on haasteellista, mutta antoisaa. Yrittäjät katsovat parhaakseen valmiin liiketoiminnan ostamisen, joka mahdollistaa valmiin kohderyhmän. Alan aiempi koulutus ja työkokemus luovat varmuutta yrittämiseen. Asiakastutkimuksen mukaan, asiakas on valmis aterioimaan hyvässä lounas-kahvilassa ja on valmis maksamaan siitä keskimäärin noin. 9 euroa. Asiakastutkimus osoitti, että asiakas odottaa hyvää laatua, palvelua sekä siistiä ympäristöä sekä monipuolista lounastarjontaa.