Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Henkilöstön tehokas käyttö ravintola-alalla : henkilöstökustannusten tehokkuuslaskelma

Pullinen, Paula-Maria (2014)

 
Avaa tiedosto
Pullinen_Paula-Maria.pdf (409.9Kt)
Lataukset: 


Pullinen, Paula-Maria
Turun ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014052910947
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii ravintola Stefan’s Steakhouse Turku. Toimeksiantajan toiveesta olen tutkinut henkilöstön tehokasta käyttöä ravintola-alalla sekä laatinut henkilöstökustannusten tehokkuuslaskelmat. Tavoitteenani on ollut tutkia, mitkä asiat vaikuttavat ravintolan henkilöstökustannuksiin sekä millä eri keinoin ravintola pystyy itse henkilöstökustannuksiinsa vaikuttamaan.
Jotta tuloksista on saatu mahdollisimman luotettavia, on tutkimusta tehtäessä keskitytty henkilöstökustannusten syntyyn sekä suoraan että epäsuoraan vaikuttaviin tekijöihin. Suoraan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi kaikki palkanlaskentaan ja työsuhdemuotoihin liittyvät asiat, kun taas epäsuoraan vaikuttavia tekijöitä ovat työntekijöiden perehdytys sekä palkitseminen ja motivointi. Menetelminä opinnäytetyössä on käytetty kirjallisiin ja sähköisiin lähteisiin tutustumista sekä henkilöstökustannusten tehokkuuslaskelmien laatimista.
Tehokkuuslaskelmat on laadittu toimeksiantajalta saatujen myynti- ja palkkatietojen pohjalta. Nämä saadut tiedot ovat keskimääräisiä arvoja, sillä ravintolat eivät julkaise omia, todellisia myynti- ja palkkatietojaan ulkopuolisille. Toimeksiantajalta saatujen myynti- ja palkkatietojen pohjalta olen laatinut rinnalle hypoteettiset palkkatiedot ja laatinut tehokkuuslaskelmia myös näiden tietojen pohjalta. Hypoteettisissa tiedoissa henkilöstön palkkatietoja on muutettu siten, että ravintolan työsuhdemuodoissa voidaan ajatella tapahtuneen muutoksia. Laskelmien tuloksia olen analysoinut sekä erikseen että verrannut keskenään toisiinsa.
Tulokseksi saatiin, että henkilöstön tehokas käyttö ja henkilöstökustannusten pitäminen mahdollisimman alhaisina ei ole aivan yksiselitteinen asia, mutta ravintola voi vaikuttaa niihin omilla ratkaisuillaan ja toiminnallaan. Tehokkuuslaskelmien pohjalta voimme todeta, että työsuhdemuotoja muuttamalla ravintola voi tehdä merkittäviä säästöjä henkilöstökustannuksissaan. Henkilöstökustannuksissa ei kuitenkaan vaikuta pelkästään se, mitä työsuhdemuotoja ravintola käyttää, vaan tärkeämpää on kiinnittää huomio siihen, missä suhteessa ravintola eri työsuhdemuotoja käyttää.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste