Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Viinin valmistus oluthiivalla

Tenno, Satu (2014)

 
Avaa tiedosto
Oppari uusi pdf.pdf (1016.Kt)
Aistinvarainen uusi pdf.pdf (88.15Kt)
Lataukset: 


Tenno, Satu
Hämeen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014052910897
Tiivistelmä
Työ tehtiin Nokian panimolle. Työn tarkoitus oli selvittää voidaanko oluthiivoilla käyttää omenamehu viiniksi. Panimon oman viinin käyttö siiderin valmistuksessa tulisi edullisemmaksi kuin tilata se muualta. Tutkimuksessa käytettiin panimon omia hiivoja, pohjahiivaa sekä pintahiivaa. Verrokkina käytettiin tavallista kaupallista viini hiivaa. Alkutietona oli, että ainakin yksi panimon hiivoista pystyi käyttämään mehua alkoholiksi. Työssä tutkitaan käyttävätkö muutkin panimohiivat mehun alkoholiksi, ja esiintyykö makueroja.
Tutkimuksen lopussa todettiin, että kaikki hiivat pystyivät käyttämään mehun alkoholiksi. Viinejä pidettiin lähes yhtä hyvinä, mutta pohjahiivasta valmistettu viini arvioitiin parhaaksi.
Jos panimo päättää alkaa valmistamaan itse omaa viiniään, tarvitaan tuotekehitystä viinin makuun.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste