Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Positiivisen yrityskulttuurin luominen ja ylläpitäminen startup-yrityksessä : case Herkkä Snacks Oy

Rita, Johanna (2022)

 
Avaa tiedosto
Rita_Johanna.pdf (583.0Kt)
Lataukset: 


Rita, Johanna
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022092820544
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin startup-yritys Herkkä Snacks Oy:n yrityskulttuurin rakentamisen pohjaksi. Yritys on vielä nuori, mutta haluaa panostaa yrityskulttuuriinsa alusta lähtien. Opinnäytetyön tavoitteena oli saada luotua Herkkä Snacksille mahdollisimman positiivinen yrityskulttuuri. Opinnäytetyön tarkoituksena oli saada koottua kyselyjen ja haastattelujen pohjalta Herkkä Snacks Oy:lle konkreettisia toimenpiteitä, joita voidaan soveltaa yrityksen toimintaan.

Hyvä yrityskulttuuri lähtee johtajien esimerkistä ja pienistä teoista, joten opinnäytetyö keskittyy muutamaan pääkohtaan, joiksi valikoituivat rekrytointi, perehdytys ja työntekijöiden itsensä kehittäminen. Nämä aihealueet nousivat esille sekä työntekijöiden että Herkkä Snacks Oy:n perustajien haastatteluissa. Perehdyttämisessä ja rekrytoinnissa nähtiin myös eniten kehitettävää, minkä vuoksi kyseisiin aiheisiin oli luonnollista tarttua opinnäytetyössä.

Opinnäytetyössä perehdytään yrityskulttuurin tärkeimpiin kulmakiviin, tarkastellaan yrityskulttuurin merkitystä työelämässä sekä tarkastellaan erilaisia yrityskulttuurista tehtyjen kyselyiden tuloksia. Opinnäytetyö on toteutettu haastattelemalla Herkkä Snacks Oy:n perustajia ja tuotantotyöntekijöitä sekä keräämällä tietoa kirjallisuudesta. Yrityskulttuuri on aiheena laaja ja toisaalta myös käsitteenä vaikeasti selitettävä, mikä aiheutti haasteita opinnäytetyön aihealueen rajaamisessa.

Opinnäytetyön ensimmäisissä luvuissa kuvataan sitä, mitä yrityskulttuuri tarkoittaa ja mikä on sen merkitys yrityksen menestymiselle. Seuraavissa luvuissa kuvataan opinnäytetyötä varten tehdyt haastattelut ja lopuksi kootaan yhteen työkalut, joilla Herkkä Snacks Oy:n yrityskulttuurista saadaan rakennettua sellainen, että tuotantotyöntekijät viihtyvät siellä aidosti. Opinnäytetyössä keskitytään nimenomaan tuotantotyöntekijöihin ja heidän haastatteluihinsa.

Herkkä Snacks Oy ymmärtää positiivisen yrityskulttuurin arvon yrityksen menestymisen kannalta, mikä oli selkeästi havaittavissa opinnäytetyön haastatteluista. Opinnäytetyön tulokset osoittavat, että yritys on selkeästi menossa oikeaan suuntaan ja pienillä muutoksilla kulttuuria voidaan kehittää entistä parempaan suuntaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste