BRCGS:n implementointi kunnossapito-osastolla
Paju, Marko (2022)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022100620879
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022100620879
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa BRC-elintarviketurvallisuusstandardin käyttöönotossa tarvittavat muutokset Forssassa sijaitsevan Liha ja Säilyke Oy:n kunnossapito-osastolla. Standardin käyttöönoton avulla yritys voi osoittaa, että sen tuoteturvallisuus on korkealla tasolla ja että yritys on sitoutunut tuoteriskien hallintaan.
Työn aikana tehtiin erilaisia kunnostus- ja muutostöitä verstastiloissa, otettiin käyttöön Lean-toimintamallin mukainen menetelmä siisteyden ja järjestyksen ylläpitämiseksi sekä kehitettiin uusia toimintamalleja BRC-standardin vaatimusten täyttämiseksi.
Lopputuloksena verstastiloista saatiin selkeämmät ja kaikille sen toiminnoille ja työvälineille järjestettiin paikka. Vanhoja käytäntöjä päivitettiin ja joitakin täysin uusia toimintatapoja otettiin käyttöön.
Työn aikana tehtiin erilaisia kunnostus- ja muutostöitä verstastiloissa, otettiin käyttöön Lean-toimintamallin mukainen menetelmä siisteyden ja järjestyksen ylläpitämiseksi sekä kehitettiin uusia toimintamalleja BRC-standardin vaatimusten täyttämiseksi.
Lopputuloksena verstastiloista saatiin selkeämmät ja kaikille sen toiminnoille ja työvälineille järjestettiin paikka. Vanhoja käytäntöjä päivitettiin ja joitakin täysin uusia toimintatapoja otettiin käyttöön.