RuokaSomeBodyn vaikutus työhyvinvointiin : kvasikokeellinen interventiotutkimus
Janhonen, Alina; Kynnysmaa, Laura (2022)
Janhonen, Alina
Kynnysmaa, Laura
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022112423946
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022112423946
Tiivistelmä
Tutkimusten mukaan työelämän laatuun panostavat organisaatiot ovat selkeästi tuottavampia kuin muut. Työntekijät, joiden hyvinvoinnin taso on töissä korkealla, suoriutuvat työstään hyvin ja päinvastoin. Viimeisen kuuden vuoden aikana aikuisten ruokailutottumukset ovat tutkimusten mukaan huonontuneet. Kehityssuunta on epäedullinen terveyttä edistävissä keskeisissä ruokavalinnoissa. Ravitsemussuositusten tunteminen ei kuitenkaan automaattisesti johda ruokavalintojen terveellisyyteen.
Opinnäytetyössä tutkittiin RuokaSomeBody sovellutuksen vaikutuksia työntekijöiden syömiskäyttäytymiseen ja työhyvinvointiin. Opinnäytetyö toteutettiin RuokaSomeBody sovellutuksen avulla, jonka avulla pyritään vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti ihmisen syömiskäyttäytymiseen pelkän tiedon jakamisen sijasta. RuokaSomeBody ryhmässä keskityttiin kehotietoisuuden ja ruokasuhteen kautta tukemaan hyvää ravitsemusta ja ruokailutottumuksia. Opinnäytetyössä selvitettiin, minkälaiseksi kokemukseksi RuokaSomebody ryhmään osallistuneet ihmiset kokivat intervention ja mikä oli heille merkityksellistä. Lisäksi tutkittiin ihmisen kokemusta ruokakäyttäytymisestään ja työhyvin voinnistaan intervention jälkeen. Mittareina käytettiin Työn imu, Syömisen taito ja RuokaSomeBodyn mittareita ja lisäksi toteutimme loppukyselyn. Tulokset osoittivat, että kaikilla mittareilla mitattuna osallistujien keskiarvopisteet ovat nousseet. Otoksen pienuus on kuitenkin vaikuttanut siihen, ettei tulosten muutos ole tilastollisesti merkitsevää. Loppukyselyn perusteella osallistujat ovat saaneet hyviä kokemuksia ryhmästä ja oivalluksia ruokailutottumuksista työhyvinvoinnin kuitenkin pysyessä lähes samana.
Opinnäytetyömme tilaajana on Satakunnan ammattikorkeakoulun Eat@Work -hanke. Eat@Work pyrkii hankkeeseen osallistuvien yritysten työntekijöiden työhyvinvoinnin ja työkyvyn lisäämiseen ravitsemuksen kautta. Hankkeen toiminta kohdistuu sekä yksilöön että työympäristöön ravitsemusohjauksen kautta muun muassa yksilö- ja ryhmäohjauksen avulla.
Opinnäytetyössä tutkittiin RuokaSomeBody sovellutuksen vaikutuksia työntekijöiden syömiskäyttäytymiseen ja työhyvinvointiin. Opinnäytetyö toteutettiin RuokaSomeBody sovellutuksen avulla, jonka avulla pyritään vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti ihmisen syömiskäyttäytymiseen pelkän tiedon jakamisen sijasta. RuokaSomeBody ryhmässä keskityttiin kehotietoisuuden ja ruokasuhteen kautta tukemaan hyvää ravitsemusta ja ruokailutottumuksia. Opinnäytetyössä selvitettiin, minkälaiseksi kokemukseksi RuokaSomebody ryhmään osallistuneet ihmiset kokivat intervention ja mikä oli heille merkityksellistä. Lisäksi tutkittiin ihmisen kokemusta ruokakäyttäytymisestään ja työhyvin voinnistaan intervention jälkeen. Mittareina käytettiin Työn imu, Syömisen taito ja RuokaSomeBodyn mittareita ja lisäksi toteutimme loppukyselyn. Tulokset osoittivat, että kaikilla mittareilla mitattuna osallistujien keskiarvopisteet ovat nousseet. Otoksen pienuus on kuitenkin vaikuttanut siihen, ettei tulosten muutos ole tilastollisesti merkitsevää. Loppukyselyn perusteella osallistujat ovat saaneet hyviä kokemuksia ryhmästä ja oivalluksia ruokailutottumuksista työhyvinvoinnin kuitenkin pysyessä lähes samana.
Opinnäytetyömme tilaajana on Satakunnan ammattikorkeakoulun Eat@Work -hanke. Eat@Work pyrkii hankkeeseen osallistuvien yritysten työntekijöiden työhyvinvoinnin ja työkyvyn lisäämiseen ravitsemuksen kautta. Hankkeen toiminta kohdistuu sekä yksilöön että työympäristöön ravitsemusohjauksen kautta muun muassa yksilö- ja ryhmäohjauksen avulla.