Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Toisen asteen ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden ohjaus alan jatko-opintoihin

Viinamäki, Siiri (2022)

 
Avaa tiedosto
Viinamaki_Siiri.pdf (801.2Kt)
Lataukset: 


Viinamäki, Siiri
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120125646
Tiivistelmä
Ammatillisessa oppilaitoksessa opinto-ohjaus on toteutettava niin, että opiskelija saa riittävästi tietoa koulutuksestaan ennen sen aloittamista ja sen aikana. Ohjauksen tulee täyttää soveltavin osin Opetushallituksen määrittämät hyvän ohjauksen kriteerit. Hyvän ohjauksen kriteereillä on tarkoitus edistää opintojen sujumista ja kehittymistä sekä tukea nuorta.

Työn tavoitteena oli selvittää Miten toisen asteen ravintola- ja cateringalan opiskelijat kokevat saavansa tietoa jatko-opinnoista, keneltä nuoret ovat saaneet tukea ja kannustusta koulumaailmassa omiin uravalintoihinsa sekä millaista tukea ja kannustusta nuoret kaipaisivat jatko-opintoihin?

Opinnäytetyössä käsitellään oppilaanohjausta ja -hankintaa, restonomin opintoja sekä työelämää, työssä paneudutaan myös korkeakouluissa käytettäviin markkinoinnin menetelmiin. Opinnäytetyössä suoritettiin kvantitatiivinen kyselytutkimus alan toisen asteen opiskelijoille. Opinnäytetyön tutkimus on tehty toimeksiantona VeRa -hankkeelle, joka pyrkii lisäämään ravitsemisalan veto- ja pitovoimaa Etelä-Pohjanmaalla.

Työn tietoperusta muodostuu kahdesta eri teoriakokonaisuudessa, jotka ovat ammatillisesta koulutuksesta restonomiksi sekä korkeakoulujen markkinointi. Osioissa perehdytään restonomiin ammattina, oppilaan ohjaukseen sekä opintoihin korkeakouluissa. Markkinoinnissa keskitytään markkinointitapoihin, joita korkeakoulussa käytetään, jotta tavoitetaan uusia potentiaalisia hakijoita.

Kvantitatiivisen kyselytutkimus toteutettiin eteläpohjalaiseen ammatilliseen oppilaitokseen syksyllä 2022. Tutkimukseen osallistui yhteensä 43 ravintola- ja cateringalan opiskelijaa. Tuloksista voidaan päätellä, opiskelijoiden heikko tietous jatko-opintovaihtoehdoista mutta tyytyväisyys saamaansa ohjaukseen. Tutkimuksesta selviää myös, millaisia keinoja toisen asteen opiskelijat haluaisivat lisätä saamaansa ohjaukseen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste