Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Markkinointiviestinnän kehittäminen B5 Black -ravintolalle

Kaukonen, Linda (2022)

 
Avaa tiedosto
Markkinointiviestinnän kehittäminen B5 Black -ravintolalle (4.461Mt)
Lataukset: 


Kaukonen, Linda
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120626651
Tiivistelmä
Markkinointiviestintä on tavoitteellista viestintää ja yksi tehokkaimmista sekä tärkeimmistä yritysten kilpailukeinoista. Markkinointiviestintä on yritysten tapa rakentaa brändiään, lisätä tunnettuutta ja erottua kilpailijoistaan. Hyvin suunniteltu markkinointiviestintä parhaimmillaan tavoittaa oikeat kuluttajat, oikeilta kanavilta sekä lisää yritysten tulosta. Opinnäytetyö on osa Haaga-Helian AMK-restonomin, ruokatuotannon johtamisen, koulutusohjelman tutkintoa. Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantona Helsingissä huhtikuussa
2021 avanneelle Töölön torilla sijaitsevalle B5 Black -ravintolalle. Opinnäytetyöllä on kaksi keskeistä tavoitetta, joista ensimmäinen oli tarjota toimeksiantajalle opastusta ja tietoa markkinointiviestinnästä. Toisena tavoitteena oli selvittää mihin markkinointiviestinnän kanaviin B5 Black -ravintolan tulisi keskittää resurssinsa lisätäkseen ravintolan tunnettuutta. Apuna käytettiin teoriaa ja asiakaskyselyä. Teoreettinen viitekehys koostuu markkinointiviestinnän kehittämiseen ja suunnitteluun liittyvästä kirjallisuudesta. Markkinointiviestinnän teorioita käsiteltiin ja havainnollistettiin ymmärrettävämpään muotoon kuvioin ja taulukoin. Asiakaskyselyssä selvitettiin muun muassa, millaisia asiakkaita ravintolassa käy, ja mitä kautta he ovat ravintolan löytäneet. Heiltä kysyttiin myös, minkä markkinointiviestinnän kanavan kautta heidät tavoittaa parhaiten. Myös asiakaskysely löytyy kuvaliitteinä. Kolmannessa luvussa avataan alkoholin markkinointiviestintää. Suomessa alkoholin markkinointiviestintää on rajoitettu lailla, jossa tietyn alkoholimäärän sisältäviä juomia saa markkinoida tietyllä tavalla. Ravintola-alalla alkoholijuomien myynti ja sitä kautta markkinointi on suuressa osassa ja siksi sitä käsitellään tässä opinnäytetyössä. Markkinointiviestinnän suunnitteluun liittyy monien asioiden selvittäminen, kuten tilanneanalyysi,
kohderyhmät, kilpailijat, toimintaympäristö ja kilpailukeinot. Opinnäytetyö pitää sisällään yrityksestä jo ennen työn kirjoittamista tehdyn SWOT-analyysin.
Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin määrällistä eli kvantitatiivista tutkimusta. Tällaisessa tutkimuksessa havaintoaineistona voi käyttää esimerkiksi haastattelua tai kyselylomake tyylistä ratkaisua kuten tässä opinnäytetyössä on käytetty. Opinnäytetyössäni syntyi produktina suuntaa antava markkinointiviestintä kalenteri vuodelle 2023. Sen pohjalta yritys voi suunnitella markkinointiaan heille suotuisimmiksi todetuissa markkinointiviestinnän kanavissa. Kalenteriin on merkattu juhlat, pyhät ja erityiset päivät, jotka vaikuttavat heidän toimintaympäristössään asiakkaiden ja mahdollisten asiakkaiden ostokäyttäytymiseen. Kalenteri on työn lopussa.
Pohdinnassa avataan opinnäytetyössä ilmi tulleet kehitysehdotukset ravintolan markkinointiviestinnän kehittämiseksi jatkossa, oman oppimisen arviointia ja työn etenemistä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste