Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Developing Employee Engagement at Helsinki Ravintolat

Seppälä, Johanna (2022)

 
Avaa tiedosto
Developing Employee Engagement at Helsinki Ravintolat (1.427Mt)
Lataukset: 


Seppälä, Johanna
2022
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120726895
Tiivistelmä
Toiminnallinen AMK-opinnäytetyö, joka kertoo prosessista työn imun kehittämiseksi Helsinki Ravintoloissa osallistavalla menetelmällä. Opinnäytetyön tuote, tutkimusmetodi ja kehityskohde oli viiden ravintolan henkilöstölle vedetty työpaja. Työpajat suunniteltiin organisaation vuosittaisen henkilöstökyselyn pohjalta. Tavoitteena oli tuottaa käytännönläheisiä ratkaisuja työn imun parantamiseksi, tutkia työntekijöiden näkemyksiä aiheesta, sekä kehittää avoimuutta, luottamusta ja osallistavan päätöksenteon kulttuuria. Työpajat toteutettiin ensimmäistä kertaa ja niistä on tulossa vuosittainen käytänne. Osallistavat menetelmät ovat tehokkaita keinoja työn imun edistämiseksi, sillä työntekijät ovat itse mukana ideoimassa ja päättämässä mitä heidän työssänsä tulisi kehittää.
Tutkimuksen mukaan työntekijöiden kokemaa positiivisen motivaation tilaa työssä edistivät erityisesti mahdollisuudet kehittää ammattitaitoa, positiiviset haasteet ja saavutettavat tavoitteet sekä työyhteisön tuki. Vapaa-ajan ja työn tasapainottamisella koettiin myös olevan vaikutuksia työn imuun. Myös käytännönläheisiä ratkaisuja kehitettiin. Näistä esimerkkeinä työaikasuunnittelun muutokset, henkilökunnan osallistaminen erilaisin keinoin, taukokäytänteet, sekä työssä oppimisen menetelmät, kuten organisaation laajuiset taitotyöpajat ja työkierto.
 
This is a product-oriented bachelor’s thesis about developing employee engagement at Helsinki Ravintolat. A participative method, an innovation workshop was used. The unit-level employee workshops were facilitated in five different restaurants. This was the product, research subject, and method of this thesis. The workshops were designed based on the results of an annual employee survey. The aim was to produce concrete actions to develop employee engagement, research employee perceptions related to it, and enhance the culture of trust, openness, and participative decision-making. This was the first time workshops were held, and it was made a yearly practice. Participative methods are an efficient way to develop employee engagement, as employees can have a say in how to develop their work and engagement.
According to this research, the most influential drivers of employee engagement in Helsinki Ravintolat are opportunities to develop and use one’s skills, positive challenges, and achievable goals. The balance between home and work life was also considered to affect engagement. Concrete actions, such as changes in rota-planning, including employees in development efforts, new break practices, organization-wide skill workshops, and work rotation were innovated and put on the unit-level action plans.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste