Työtyytyväisyys ravintola-alalla
Turtiainen, Teemu (2022)
Turtiainen, Teemu
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121328418
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121328418
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona ravintola-alan yritykselle joka haluaa pysyä nimettömänä.Tavoitteena oli selvittää Yritys X:n työntekijöiden tämän hetkistä työtyytyväisyyttä ja pohtia mahdollisia kehitysideoita.
Työn teoriaosuudessa käytiin läpi erilaisia työtyytyväisyysteorioita sekä kuvattiin mitkä tekijät vaikuttavat työtyytyväisyyteen. Teoriaosuudessa pyrittiin käyttämään mahdollisimman kattavasti ajan tasalla olevaa kirjallisuutta sekä sähköisiä lähteitä.
Tutkimusmenetelmäksi valittiin kvantitatiivinen kyselytutkimus. Kyselyn väittämät ja kysymykset valittiin yhdessä Yritys X:n HR-asiantuntijan kanssa. Kyselyyn vastattiin anonyymisti, jotta kyselystä saataisiin mahdollisimman totuudenmukainen. Kyselyn linkki lähetettiin kaikille Yritys X:n työntekijöille lokakuussa 2022. Kysely tavoitti 91 henkilöä ja kyselyyn vastasi 31 henkilöä, joten kyselyn vastausprosentti oli 34.
Tutkimustulokset olivat kaiken kaikkiaan positiivisia toimeksiantajayrityksen kannalta. Tuloksien perusteella työtyytyväisyys on hyvällä tasolla Yrityksessä X. Kuitenkin muutamia kehitysideoita nousi esille kyselyn avoimien kysymyksien avulla. Keskeisimmät kehitysideat liittyvät palautteen antoon sekä tasa-arvoisuuteen eri toimipisteiden välillä. Tulosten avulla Yritys X pystyy vertailemaan toimipisteiden välisiä eroja ja tehdä niihn tarvittavat muutokset, jotta työtyytyväisyyttä saataisiin parannettua entisestään.
Työn teoriaosuudessa käytiin läpi erilaisia työtyytyväisyysteorioita sekä kuvattiin mitkä tekijät vaikuttavat työtyytyväisyyteen. Teoriaosuudessa pyrittiin käyttämään mahdollisimman kattavasti ajan tasalla olevaa kirjallisuutta sekä sähköisiä lähteitä.
Tutkimusmenetelmäksi valittiin kvantitatiivinen kyselytutkimus. Kyselyn väittämät ja kysymykset valittiin yhdessä Yritys X:n HR-asiantuntijan kanssa. Kyselyyn vastattiin anonyymisti, jotta kyselystä saataisiin mahdollisimman totuudenmukainen. Kyselyn linkki lähetettiin kaikille Yritys X:n työntekijöille lokakuussa 2022. Kysely tavoitti 91 henkilöä ja kyselyyn vastasi 31 henkilöä, joten kyselyn vastausprosentti oli 34.
Tutkimustulokset olivat kaiken kaikkiaan positiivisia toimeksiantajayrityksen kannalta. Tuloksien perusteella työtyytyväisyys on hyvällä tasolla Yrityksessä X. Kuitenkin muutamia kehitysideoita nousi esille kyselyn avoimien kysymyksien avulla. Keskeisimmät kehitysideat liittyvät palautteen antoon sekä tasa-arvoisuuteen eri toimipisteiden välillä. Tulosten avulla Yritys X pystyy vertailemaan toimipisteiden välisiä eroja ja tehdä niihn tarvittavat muutokset, jotta työtyytyväisyyttä saataisiin parannettua entisestään.