Analys av exportprocessen för gourmetprodukter:hur ser processen för export av gourmetprodukter från Oy Snellman Ab ut samt vilka faktorer att ta i beaktande?
Palmroos, Benjamin (2022)
Palmroos, Benjamin
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121228255
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121228255
Tiivistelmä
Suomen turkiseläinten tarjonta maailmanmarkkinoilla on puolittunut viimeisen kuuden vuoden aikana. Tästä johtuen eläinperäisten elintarvikkeiden tuottaja Oy Snellman Ab haluaisi varmistaa, että osa tämän sivutuotteista, joita aikaisemmin myytiin turkiseläinten rehuksi, voitaisiin myydä muualla. Yhtenä mahdollisuutena on viedä näitä gourmet-tuotteiksi-kutsuttuja sivutuotteita markkinoille, missä niiden arvo on korkeampi kuin Suomen markkinoilla.
Työn tavoitteena oli luoda malli, joka toimii perustana sille, miten toimia elintarvikkeiden viennissä EU:n ulkopuolelle. Mallissa kuvataan yleisesti, mitä vaaditaan, minkälaisia haasteita voi ilmetä ja minkälaisia tekijöitä on otettava huomioon.
Käytin kvalitatiivista tutkimusta teorian tueksi ja saadakseni syvällisempää tietoa ja vastauksia kysymyksiin, joita syntyy vientiprosessin tarkastelussa. Kvalitatiivinen tutkimus toteutettiin haastattelemalla tanskalaisen BHJ-yrityksen Martin Blindækiä. Hänellä on paljon kokemusta elintarvikeviennistä, ja hän toimitti tutkimukseen hyviä todisteita.
Tutkimuksen tulokset ovat antaneet perusmallin, joita voidaan noudattaa vietäessä elintarvikkeita EU:n ulkopuolella oleviin maihin. Työssä on myös vastattu siihen, mitkä avaintekijät, kuten asiakirjat ja tarvittavat rekisterit, tulisi ottaa huomioon.
Työn tavoitteena oli luoda malli, joka toimii perustana sille, miten toimia elintarvikkeiden viennissä EU:n ulkopuolelle. Mallissa kuvataan yleisesti, mitä vaaditaan, minkälaisia haasteita voi ilmetä ja minkälaisia tekijöitä on otettava huomioon.
Käytin kvalitatiivista tutkimusta teorian tueksi ja saadakseni syvällisempää tietoa ja vastauksia kysymyksiin, joita syntyy vientiprosessin tarkastelussa. Kvalitatiivinen tutkimus toteutettiin haastattelemalla tanskalaisen BHJ-yrityksen Martin Blindækiä. Hänellä on paljon kokemusta elintarvikeviennistä, ja hän toimitti tutkimukseen hyviä todisteita.
Tutkimuksen tulokset ovat antaneet perusmallin, joita voidaan noudattaa vietäessä elintarvikkeita EU:n ulkopuolella oleviin maihin. Työssä on myös vastattu siihen, mitkä avaintekijät, kuten asiakirjat ja tarvittavat rekisterit, tulisi ottaa huomioon.