Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Koronapandemian vaikutus työhyvinvointiin Jyväskylän alueen á la carte-ravintoloissa

Korkalo, Mira (2022)

 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo_Korkalo_Mira.pdf (1021.Kt)
Lataukset: 


Korkalo, Mira
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121328522
Tiivistelmä
Koronapandemian saapuessa Suomeen maaliskuussa 2020, ravintola-ala kohtasi kriisin, jollaista ei ole ennen nähty. Koronapandemian myötä ravintola-alan yrityksiä suljettiin väliaikaisesti sekä rajoitettiin niiden ravintoloiden aukioloaikoja, jotka vielä saivat pitää ovensa auki. Auki saivat alkuun olla vain henkilöstöravintolat sekä ne ravintolat, joilla oli mahdollisuus myydä ruoka-annoksia mukaan. Suurimmalla osalla á la carte-ravintoloista tätä mahdollisuutta ei ollut.
Tässä tutkimuksessa selvitettiin koronapandemian vaikutuksia ravintola-alalla työskentelevien työntekijöiden työhyvinvointiin, ja kohderyhmänä tutkimukselle toimi á la carte-ravintoloissa työskentelevät tai koronapandemian aikana á la carte-ravintoloissa työskennelleet henkilöt. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten työolot ovat muuttuneet koronapandemian myötä, miten muutos on vaikuttanut työyhteisöön ja miten tulisi toimia tilanteen parantamiseksi. Tutkimuksen avulla saadun tiedon perusteella saadaan laaja kuva siitä, kuinka koronapandemia on vaikuttanut työhyvinvointiin á la carte-ravintoloissa.
Tutkimustapana käytettiin yhdistettynä laadullista ja määrällistä tutkimusta ja aineisto tutkimusta varten kerättiin Webropol-ohjelmalla luodulla strukturoidulla lomakehaastattelulla, joka sisälsi sekä avoimia että suljettuja kysymyksiä. Lomakehaastattelu jaettiin Workplace- sekä Facebook-sivuilla, ravintolatyöntekijöille tarkoitetuissa suljetuissa ryhmissä, tiedon saamiseksi useammalta eri á la carte-ravintolan työntekijältä ja saturaation onnistumiseksi. Aineistoa analysoitiin käyttämällä apuna teemoittelua sekä prosenttijakaumia.
Tulosten perusteella voitiin todeta merkittäviä muutoksia á la carte-ravintoloiden työntekijöiden työhyvinvoinnissa koronapandemian vuoksi. Useat ravintolat ovat joutuneet toimimaan läpi poikkeusajan alimiehityksellä koronapandemian aikana kasvaneen työvoimapulan takia ja työntekijät ovat uupuneita tilanteeseen.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste