Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Virtaussytometrin käyttö oluen mikrobiologisessa laadunvalvonnassa

Pohjonen, Antti (2022)

Avaa tiedosto
Pohjonen_Antti.pdf (2.036Mt)
Lataukset: 


Pohjonen, Antti
2022
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022123031697
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin Turun ammattikorkeakoululle. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää yksi tai kaksi toimivaa virtaussytometrimenetelmää, joilla voitaisiin nopeasti ja luotettavasti valvoa oluen laatua. Turun ammattikorkeakoululla ei ollut aiemmin kehitettyä toimivaa selektiivistä menetelmää, jolla saataisiin sekä hiiva- että bakteerisolupopulaatiot havaittua nopeasti ja luotettavasti. Olutnäytteistä oli tarkoituksena havaita mahdolliset hiiva- ja bakteerilajit, jotka saattavat aiheuttaa oluen pilaantumista. Näyteliuoksina käytettiin kolmea kaupallista ja yhtä itse valmistettua olutta. Opinnäytetyö oli luonteeltaan määrällinen eli kvantitatiivinen. Havaittuja hiiva- ja bakteerilajeja ei pyritty kvalitatiivisesti tunnistamaan.

Virtaussytometria varten kehitettiin hiivasuspensio- ja bakteerisuspensiomenetelmät, joilla saatiin sekä panimohiiva että E. coli -bakteerilaji näkymään peptonivesinäytteiden pistekuvaajissa omina pistejoukkoinaan. Haasteeksi tulivat sekä suodattamattomat että suodatetut oluet, joiden väri absorboi EGFP:n lähettämän signaalin. Hiivasolupopulaatiot saatiin näkymään olutnäytteiden pistekuvaajissa ja histogrammeissa. Hiivasolususpensio-menetelmä kehitettiin onnistuneesti.
 
The thesis was carried out for Turku University of Applied Sciences. The aim of this thesis was to develop one or two functional flow cytometry methods that could quickly and reliably measure the quality of beer. The Turku University of Applied Sciences did not have a previously developed functional selective method to detect both yeast and bacterial cell populations quickly and reliably. The purpose of the beer samples was to detect possible yeast and bacterial species that could cause beer contamination. Three commercial and one self-made beer were used as sample solutions. The thesis was quantitative in nature. No qualitative identification of observed yeast and bacterial species was performed.

For the flow cytometry, a yeast suspension and bacterial suspension method were developed to detect both brewing yeast and E. coli strains. Said strains were detected on the dot plots of the peptone water samples. Both unfiltered and filtered beers’ colour absorbed the signal sent by EGFP. On the other hand, yeast cell populations were shown in beer samples dot plots and histograms. Yeast suspension method was successfully developed.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste