Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Snadi-pillimehujen reseptien uudistus : Sokerin vähentäminen pillimehutuotteista

Heimonen, Sari (2014)

 
Avaa tiedosto
Heimonen_Sari.pdf (1.544Mt)
Lataukset: 


Heimonen, Sari
Hämeen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060912291
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli uudistaa VIP-Juicemaker Oy:n Snadi-pillimehutuotteiden reseptit. Työn lähtökohtana oli vähentää sokeria noin 10 % sekä vaihtaa keinotekoiset raaka-aineet luontaisiin, kuitenkin säilyttäen Snadien tunnusomainen makumaailma. Taustalla on juomateollisuudessa vallitseva trendi vähäsokerisemmasta ja luonnollisemmasta tuotteesta. Myös koko elintarvikealaa koskevan pakkausmerkintäuudistuksen takia reseptiuudistus oli ajankohtainen.

Reseptiuudistus päätettiin toteuttaa kompensoimalla sokerivähennyksen aiheuttamat muutokset makeutusaromeilla. Makeutusaromien erityisen luonteen vuoksi yritysyhteistyö makeutusaromivalmistajien kanssa tässä kohtaa oli tärkeää, jotta lopputuotteista saatiin mahdollisimman laadukkaita. Makeutusaromeja tutkittiin myös työn kirjallisuusosiossa.

Reseptiuudistus toteutettiin monessa osassa, ja sitä pohjustettiin erilaisilla alustavilla tutkimuksilla. Reseptiuudistuksessa tavoitteena oli löytää aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan alkuperäisiä Snadeja vastaavat reseptit. Työssä suoritettiin useita aistinvaraisia arviointitilaisuuksia. Arviointeja pidettiin sekä VIP-Juicemaker Oy:n tiloissa että HAMK:n Visamäen toimipisteen elintarvikelaboratoriossa.

Kolmelle neljästä Snadi-mausta löydettiin uudet, tavoitteiden mukaiset reseptit. Päärynäjuoman osalta kehitystyö jatkui vielä tämän opinnäytetyön ulkopuolelle. Lisäksi tässä opinnäytetyössä tehtyjä huomioita makeutusaromien käytöstä voidaan käyttää tuotekehityksessä jatkossakin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste