Hyvän lomituksen edellytykset: case: Sastamalan kaupungin paikallisyksikkö
Koivunen, Sofia; Koivunen, Sofia (2022)
Koivunen, Sofia
Koivunen, Sofia
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202302162477
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202302162477
Tiivistelmä
Lomituksen tavoitteena on auttaa ja tukea maatalousyrittäjien jaksamista työssä, sekä mahdollistaa pitkä työura. Maatalousyrittäjien tukena on lomituspalvelulaki, maatalousyrittäjien eläkelaitos MELA ja paikallisyksiköt.
Hyvän lomituksen edellytyksenä on hyvä työntekijä ja toimiva palvelu. On yrittäjän edun mukaista, että tilalle saapuu ammattitaitoinen lomittaja töihin.
Työtä on lähdetty rakentamaan positiivisuuden kautta ja esittelemällä hyvän työntekijän ominaisuuksia. Yhteistyössä Sastamalan paikallisyksikön kanssa on laadittu itse maatalousyrittäjille sopiva kysely, jolla saataisiin mahdollisimman paljon hyötyä.
Kyselyn tarkoituksena on selvittää yrittäjien mielestä hyvän lomittajan ominaisuudet, mikä heidän mielestään on ollut onnistunut lomitus, mitä yrittäjät itse voisivat tehdä paremmin, ovatko he tyytyväisiä paikallisyksikön toimintaan ja onko heillä parannusehdotuksia toiminnalle.
Yrittäjien mielestä tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä eläinsilmä, eläinten käsittelytaidot, ahkeruus ja luotettavuus. Parannettavaa olisi koneiden käsittelyssä ja tietoteknisessä osaamisessa. Paikallisyksikön toimintaan ollaan tyytyväisiä, mutta parannettavaa olisi kommunikoinnissa ja lomittajien osaamisen arvioinnissa.
Tilalliset ovat kuitenkin tyytyväisiä lomittajien tekemään työhön, pitävät sitä tärkeänä ja että Sastamalan lomituspalveluyksikkö toimii hyvin.
Hyvän lomituksen edellytyksenä on hyvä työntekijä ja toimiva palvelu. On yrittäjän edun mukaista, että tilalle saapuu ammattitaitoinen lomittaja töihin.
Työtä on lähdetty rakentamaan positiivisuuden kautta ja esittelemällä hyvän työntekijän ominaisuuksia. Yhteistyössä Sastamalan paikallisyksikön kanssa on laadittu itse maatalousyrittäjille sopiva kysely, jolla saataisiin mahdollisimman paljon hyötyä.
Kyselyn tarkoituksena on selvittää yrittäjien mielestä hyvän lomittajan ominaisuudet, mikä heidän mielestään on ollut onnistunut lomitus, mitä yrittäjät itse voisivat tehdä paremmin, ovatko he tyytyväisiä paikallisyksikön toimintaan ja onko heillä parannusehdotuksia toiminnalle.
Yrittäjien mielestä tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä eläinsilmä, eläinten käsittelytaidot, ahkeruus ja luotettavuus. Parannettavaa olisi koneiden käsittelyssä ja tietoteknisessä osaamisessa. Paikallisyksikön toimintaan ollaan tyytyväisiä, mutta parannettavaa olisi kommunikoinnissa ja lomittajien osaamisen arvioinnissa.
Tilalliset ovat kuitenkin tyytyväisiä lomittajien tekemään työhön, pitävät sitä tärkeänä ja että Sastamalan lomituspalveluyksikkö toimii hyvin.
