Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kotiin myytävän ruokatuotteen kehitys

Mikkola, Mari (2023)

 
Avaa tiedosto
mikkola_mari.pdf (2.451Mt)
Lataukset: 


Mikkola, Mari
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202304165359
Tiivistelmä
Kevättalvella 2020 COVID 19 -pandemia vaikutti nopeasti yhteiskunnan ja yritysten toimintaan ja muutti ravintoloiden toimintaympäristöä hyvin äkillisesti. Erilaiset rajoitustoimet ja ravintoloiden sulut loivat haasteita ravintoloiden kannattavuudelle. Pandemian edetessä oli selvää, että yritykset eivät palaisi enää entisen kaltaiseen työarkeen, vaan uusi normaali olisi kunkin yrityksen omaan toimintaansa luoma etä- ja lähityötä yhdistävä hybridityön malli. Etätyön osittainen jatkuminen uhkasi lounasravintoloiden kannattavuutta. Uuden tilanteen myötä oli keksittävä nopeasti uusia liiketoimintaratkaisuja. Tämän kehitystyön tavoitteena oli kehittää Dylan-ravintoloille uusi take away -tuote, jota voitaisiin myydä ravintoloista asiakkaalle mukaan etätyöpäivän lounaaksi tai illallisena nautittavaksi. Työn teoreettinen viitekehys kuvaa pandemian aiheuttamia muutoksia majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan liiketoimintaympäristöön. Teoriaosuudessa avataan kehitystyön kannalta keskeisiä käsitteitä. Kriisejä kuvataan käsitteellisesti sekä johtamisen näkökulmasta. Innovaatioita tarkastellaan yleisesti sekä kuvataan erilaisia innovaatioita ja innovaatioprosesseja. Lisäksi tarkastellaan pandemian aikana ravintolayritysten tekemiä erilaisia innovaatioita. Teoriaosassa ilmiöitä ja käsitteitä tarkastellaan ensisijaisesti ravintola-alan ja erityisesti lounasravintolatoiminnan näkökulmassa. Tämä kehitystyö on monimenetelmäinen ja siinä on yhdistetty tapaus- ja toimintatutkimusta. Tutkimusmenetelminä käytettiin aivoriihityöskentelyä, vertailuanalyysiä, havainnointia, kyselyä sekä haastatteluja. Kehitystyö toteutettiin syksyllä 2021. Kehitystyön tuloksena Kotiboksin myynti aloitettiin tammikuussa 2022. Lisäksi syntyi yksityiskohtainen ohjeistus Kotiboksin käyttöönottoon ja tuotteistukseen.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste