Tuotekehitysprojekti retkiruoan maustekastikkeesta
Oksanen, Artturi (2023)
Oksanen, Artturi
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202304205759
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202304205759
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä kehitettiin Nordicmeal Oy retkiruokiin maustekastiketta. Työ oli jatkumoa yrityksen aiemmin toteuttamasta tuotekehityksestä, ja sen pääasiallinen tarkoitus oli maustekastikkeen rakenteen sekä värin tuotekehitys.
Työ tehtiin toteuttamalla koe-eriä, joiden tulosten perusteella rajattiin jatkokehitettävien prototyyppien määrää sekä muokattiin reseptiä. Työn raaka-ainevalintoja ohjaavia seikkoja olivat mm. kotimaisuus, vegaanisuus sekä lisäaineettomuus.
Raaka-aineet valittiin siten, että saostusainetta lukuun ottamatta, ne olivat kotimaisia. Jokainen valittu raaka-aine oli myös vegaaninen. Työn raaka-aineina käytettiin hedelmämehuja, etikkaa, sokeria sekä pektiiniä.
Tuotekehityksen tuloksena saatiin aikaiseksi kolme prototyyppiä, joiden laatu arvioitiin hyväksi. Nämä kolme valittua maustekastiketta esitettiin toimeksiantajalle jatkokehitystä tai suoraan tuotteessa hyödyntämistä varten.
Työ tehtiin toteuttamalla koe-eriä, joiden tulosten perusteella rajattiin jatkokehitettävien prototyyppien määrää sekä muokattiin reseptiä. Työn raaka-ainevalintoja ohjaavia seikkoja olivat mm. kotimaisuus, vegaanisuus sekä lisäaineettomuus.
Raaka-aineet valittiin siten, että saostusainetta lukuun ottamatta, ne olivat kotimaisia. Jokainen valittu raaka-aine oli myös vegaaninen. Työn raaka-aineina käytettiin hedelmämehuja, etikkaa, sokeria sekä pektiiniä.
Tuotekehityksen tuloksena saatiin aikaiseksi kolme prototyyppiä, joiden laatu arvioitiin hyväksi. Nämä kolme valittua maustekastiketta esitettiin toimeksiantajalle jatkokehitystä tai suoraan tuotteessa hyödyntämistä varten.
