Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotekehitysprojekti retkiruoan maustekastikkeesta

Oksanen, Artturi (2023)

 
Avaa tiedosto
Oksanen_Artturi.pdf (714.7Kt)
Lataukset: 


Oksanen, Artturi
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202304205759
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä kehitettiin Nordicmeal Oy retkiruokiin maustekastiketta. Työ oli jatkumoa yrityksen aiemmin toteuttamasta tuotekehityksestä, ja sen pääasiallinen tarkoitus oli maustekastikkeen rakenteen sekä värin tuotekehitys.

Työ tehtiin toteuttamalla koe-eriä, joiden tulosten perusteella rajattiin jatkokehitettävien prototyyppien määrää sekä muokattiin reseptiä. Työn raaka-ainevalintoja ohjaavia seikkoja olivat mm. kotimaisuus, vegaanisuus sekä lisäaineettomuus.

Raaka-aineet valittiin siten, että saostusainetta lukuun ottamatta, ne olivat kotimaisia. Jokainen valittu raaka-aine oli myös vegaaninen. Työn raaka-aineina käytettiin hedelmämehuja, etikkaa, sokeria sekä pektiiniä.

Tuotekehityksen tuloksena saatiin aikaiseksi kolme prototyyppiä, joiden laatu arvioitiin hyväksi. Nämä kolme valittua maustekastiketta esitettiin toimeksiantajalle jatkokehitystä tai suoraan tuotteessa hyödyntämistä varten.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste