Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

A la carte- listan suunnittelu ravintola Kiisaan

Koskela, Nico (2023)

 
Avaa tiedosto
Koskela_Nico.pdf (1.345Mt)
Lataukset: 


Koskela, Nico
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202304286795
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön päätavoitteena on luoda a la carte- ruokalista ravintola Kiisaan sekä alatavoitteina keittiön toiminnallisen työn ohjaamisen mahdollistavat ruokalistan ruuanvalmistusohjeet, hintakortit ja annoskortit. Opinnäytetyö tehdään toimeksiantona ravintola Kiisalle.

Opinnäytetyön teoriaosuus koostuu kahdesta pääluvusta. Ensimmäisessä luvussa käsitellään ruokalistasuunnittelua sekä annossuunnittelun teoriaa, käydään läpi tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä suunnitteluun ja raaka-aineiden valintaan sekä annossuunnittelua prosessina. Toisessa pääluvussa käsitellään tuotekehitystä jatkona ruokalistasuunnittelulle. Tuotekehityksen prosessin avulla konkretisoidaan ruokalistasuunnittelulla innovoitu ruokalista tuotteeksi asiakkaille ja toimintaohjeiksi keittiön henkilökunnalle.

Produktissa käytetään avointa haastattelu menetelmää selvittämään asiakkaiden ja henkilökunnan toiveita sekä aistienvaraisesti arvioitujen ruokatuotteiden miellyttävyyttä. Produktista valmistui kesän 2022 a la carte ruokalista. Ruokalista on ruokatuotannon toiminnan perusta ja ruokalistan merkitys ravintolalle on erittäin tärkeä. Työ on myös helposti jatkokehitettävissä ruokalistasuunnittelun ja tuotekehityksen mukaisesti ja hyödynnettävissä ruokaohjeiden valmistuksen oppaana.

Toimeksiantajan tuotevalikoiman Excel-taulukot eivät ole tarkoitettu julkiseen käyttöön, joten ne jätetään pois opinnäytetyöstä. Excel-taulukot ovat kuitenkin tarkasteltavissa S-ryhmän oman intran kautta. Taulukot sisältävät hintakortit raaka-aineista, annoksista ja niiden komponenteista sekä katelaskelman, hinnoittelun, annosten allergeenit ja tarkat ruuanvalmistusohjeet vaiheineen.

Opinnäytetyössä ei käsitellä katelaskelmia, ravitsemusta eikä niiden teoriaa. Ruokalistojen ulkoasun suunnittelusta ja markkinoinnista yritys vastaa itse. Ruokalistan laatua mitataan tuottavuudella, aistienvaraisilla mittareilla arvioiden miellyttävyyttä sekä toistettavilla tuotannollisilla tekijöillä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste