Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työhyvinvointitutkimus ravintolalle X

Honkanen, Heidi (2023)

 
Avaa tiedosto
Honkanen_Heidi.pdf (1.071Mt)
Lataukset: 


Honkanen, Heidi
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051110283
Tiivistelmä
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ravintolan X henkilöstön työhyvinvoinnin tilaa psyykkisen, henkisen sekä sosiaalisen työhyvinvoinnin näkökulmasta. Tutkimuksessa tutkittiin etenkin niitä seikkoja, miten henkilöstö kokee organisaatio- ja esihenkilötoiminnan, työtehtävien kuormittavuuden sekä kommunikaation ja ilmapiirin työyhteisössä.

Teemoina tietoperustassa olivat työhyvinvoinnin käsitteiden lisäksi työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät, joita tutkimuksessa olivat organisaatio, työyhteisö ja työilmapiiri, esihenkilötoiminta, työyhteisöviestintä, työtehtävien kuormittavuus sekä työntekijä itse. Tutkimuksen ulkopuolelle rajattiin fyysinen hyvinvointi sekä henkilöstön työn ulkopuolinen elämä.

Tutkimus toteutettiin kyselyn avulla, joka luotiin Google Forms -alustalla. Kyselyssä käytettiin sekä laadullisia että määrällisiä kyselylomakkeen kysymyksiä, tuoden molempien menetelmien edut käyttöön. Kysely oli verkkokysely, joka lähetettiin ravintolan X koko henkilöstölle, joita oli yhteensä 38 henkeä. Vastausaikaa kyselyssä oli viikko, välillä 29.9.-6.10.2022. Kyselyyn vastasi 31 henkilöä, jolloin kyselyn vastausprosentti oli 82 prosenttia. Tutkimusaineisto käsiteltiin Google Forms:in omalla taulukko-ohjelmalla, sekä Excel-ohjelmalla.

Koska ravintolalle X ei ole aikaisemmin tehty työhyvinvointitutkimusta, pohjautui tulosten analysointi tietoperustaan peilaamiseen, omaan tulkintaan sekä aiemmin opittuun tietoon.

Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että henkilöstön työhyvinvointi ravintolassa X on pääasiassa hyvää. Ravintolassa on avoin ilmapiiri, jossa annetaan henkilöstölle tarpeeksi tilaa toteuttaa itseään. Hyvät kollegat ja onnistumiset ovat vastaajille kaikista motivoivimpia tekijöitä työssä. Vastausten joukossa on myös negatiivista palautetta etenkin kuormittuneisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Vastaajat kokevat henkilöstön vähyyden sekä kiireen kuormittavan eniten työssä. Myös liialliset työtehtävät sekä tiedottamisen vähyys kuormittavat osaa vastaajista.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste