Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintola Kehruuhuoneen häätuotteen kehittäminen ja markkinointiviestintäsuunnitelma

Sorri, Helena; Töyräs, Tutta (2023)

 
Avaa tiedosto
Sorri_Toyras.pdf (3.104Mt)
Lataukset: 


Sorri, Helena
Töyräs, Tutta
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051510833
Tiivistelmä
Opinnäytetyö toteutettiin keväällä 2023 toimeksiantona Original Sokos Hotel Lappeelle. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ravintola Kehruuhuoneen häätuotetta ja luoda häätuotteelle markkinointiviestintäsuunnitelma vuoden 2024 häiden markkinoinnin tueksi. Ravintola Kehruuhuone sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksessa ja on erittäin suosittu hääpaikka. Häätuotteen markkinointi ei ole aiemmin ollut suunnitelmallista ja myös häätuote kaipasi kehitystä.

Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsiteltiin häitä yleisesti, tuotekehitystä ja markkinointiviestintää. Opinnäytetyö on produktiivinen, jonka lisäksi työssä käytettiin myös kvantitatiivista tutkimusmenetelmää häätuotteen kehittämisen tueksi. Empiirisessä osuudessa käsiteltiin kyselytutkimuksen toteutusta ja tutkimustuloksia, valmista häätuotetta ja sille kehitettyä markkinointi-viestintäsuunnitelmaa.

Sähköisen kyselylomakkeen tekemiseen käytettiin Webropol ohjelmaa. Kyselytutkimukselle määriteltiin pää- ja alaongelmat, joihin pyrittiin saamaan vastaukset. Kyselyn alaongelmien havainnollistamiseksi tehtiin peittomatriisi. Kysely oli avoinna kolme viikkoa ja vastauksia tuli 201 kappaletta. Kyselyn vastauslinkkiä jaettiin toimeksiantajan sosiaalisen median sivuilla sekä Facebookin hääaiheisissa ryhmissä. Tutkimustuloksia hyödynnettiin sekä häätuotteen kehityksessä että markkinointiviestintäsuunnitelman teossa.

Ravintola Kehruuhuoneen kehitetty häätuote pitää sisällään tilojen hinnoittelun, tarjoilut ja lisäpalvelut. Tuotteen lopullinen testaus jää opinnäytetyön ulkopuolelle. Häätuotteen markkinoimiseksi toimeksiantajalle tehtiin markkinointiviestintäsuunnitelma, jonka teossa hyödynnettiin markkinointiviestinnän suunnittelun osa-alueita sekä SOSTAC-mallia. Alkuun yritykselle tehtiin nykytila-analyysi. Markkinointiviestintäsuunnitelma aloitettiin esittelemällä tavoitteet ja strategia. Tämän jälkeen esitettiin kohderyhmä ja häätuotteen asiakaspersoona. Markkinointiviestintäsuunnitelman tueksi laadittiin toimintasuunnitelma, joka oli vuosikello. Vuosikelloon merkittiin markkinoinnin kannalta tärkeimmät ajankohdat. Suunnitelmaan on kirjattu käytännön toimenpiteet ja kanavat markkinoinnille. Markkinointiviestintäsuunnitelman loppuun laadittiin seurannan ja mittaamisen kriteerit sekä tarvittavat toimenpiteet.

Toimeksiantajalle tehtyyn markkinointiviestintäsuunnitelmaan sisällytettiin konkreettisia toimenpiteitä ja ohjeita, joiden avulla ravintola Kehruuhuoneen markkinointia voidaan kehittää. Markkinointiviestintäsuunnitelma pitää sisällään suunnitelman, jonka avulla saataisiin tuotettua säännöllistä ja yhtenäistä markkinointisisältöä. Markkinointiviestintäsuunnitelma painottuu sosiaalisen median, kuten Instagramin ja Facebookin, markkinointisisällön tuottamiseen. Markkinointiviestintäsuunnitelmassa esitettiin myös vaihtoehtoisia keinoja markkinointiin, kuten lehtimainos. Lisäksi ideoitiin erilaisia keinoja, kuten kampanjoita, sosiaalisen median markkinoinnin tueksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste