Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Cocktailien suosio Helsingin keskustan anniskeluravintoloissa

Brander, Roope (2023)

 
Avaa tiedosto
Brander_Roope.pdf (438.0Kt)
Lataukset: 


Brander, Roope
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052313378
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, ovatko cocktailit, eli alkoholilliset juomasekoitukset suosittuja Helsingin keskustan anniskeluravintoloissa. Lisäksi haluttiin selvittää, millaisia cocktaileja kuluttajat tällä hetkellä nauttivat. Opinnäytetyö oli tutkimustyyppinen, eikä siinä ollut toimeksiantajaa. Opinnäytetyöprosessi alkoi marraskuussa 2022 ja työ valmistui toukokuussa 2023.

Tietoperustan ensimmäinen osa käsittelee cocktailin käsitteen määritelmää, koostumusta, keskeisimpiä cocktailtyyppejä, historiaa sekä valmistustapoja sekä -välineitä. Tietoperustan toinen osa käsittelee trendejä, jotka valittiin opinnäytetyön teoreettiseksi viitekehykseksi. Luvussa käsitellään trendejä käsitteenä sekä muita trendeihin liittyviä käsitteitä. Viimeinen osa tietoperustaa pohjustaa tutkimuksessa käytettäviä menetelmiä teoreettisella tasolla.

Tutkimus toteutettiin kahdella menetelmällä, jotka ovat dokumenttianalyysi sekä puolistrukturoitu tutkimushaastattelu. Tutkimustyypiltään kyseessä on laadullinen tutkimus. Dokumenttianalyysiin kerättiin aineistoa erilaisista alan nettilähteistä. Tutkimushaastatteluihin osallistui neljä henkilöä, joilla on useamman vuoden kokemus baarityöskentelystä eri anniskeluravintoloissa Helsingin keskustassa.

Tutkimuksessa selvisi, että cocktailit ovat tällä hetkellä merkittävä osa Helsingin juomakulttuuria ja todennäköisesti ne säilyttävät suosionsa myös tulevina vuosina. Dokumenttianalyysissa käytettyjen alan lähteiden mukaan cocktailit ovat osa vuoden 2023 juomatrendejä. Suosituimmiksi cocktailtyypeiksi nousivat pidemmät ja kuplivat highball- ja spritz-juomat, mutta myös tunnetut klassikkococktaileilla on paikkansa Helsingin juomakentässä. Työ auttaa ymmärtämään, millainen on cocktailien rooli Helsingin juomakulttuurissa, joka voi olla tärkeä tieto esimerkiksi ravintolan juomalistan suunnittelussa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste