Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Erikoiskahvit tutuiksi : uusien työntekijöiden erikoiskahviperehdytys Puisto Kahvilassa

Suihko, Enni (2023)

 
Avaa tiedosto
Suihko_Enni.pdf (2.192Mt)
Lataukset: 


Suihko, Enni
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052313283
Tiivistelmä
Kehittämistyön tavoitteena oli tarkastella Pirkanmaan Osuuskaupan omistaman Puisto Kahvilan erikoiskahviperehdytystä ja kehittää sitä. Puisto Kahvila on noin 124:n asiakaspaikan kahvila Tampereen keskustassa. Termillä erikoiskahvi, tarkoitetaan espressopohjaista kahvijuomaa. Opinnäytetyössä tarkasteltiin, mitä kehitettävää perehdytyksessä oli, minkälaista tukea työmarkkinoiden uusimmat tulokkaat, eli sukupolvi z:n edustajat kaipaavat työnantajiltaan ja miten työvoimapula vaikuttaa tähän kaikkeen.

Joulukuussa 2022 erikoiskahviperehdytyksen nykytilaa Puisto Kahvilassa selvitettiin kyselyllä työntekijöille. Kyselyssä selvisi, että valtaosa oli kokenut erikoiskahviperehdytyksensä neutraalina tai hiukan puutteellisena, ja eniten tietoa oli täydennetty itsenäisesti löydetyistä lähteistä. Maidon höyryttäminen koettiin haastavimmaksi osa-alueeksi, ja perehdytyksessä oli onnistunut muun muassa sen selkeys ja reseptiikan olemassaolo. Opinnäytetyön tekoaikana selvisi, että z-sukupolvi kaipaa valmentavaa otetta esihenkilöltään, vuorovaikutteista ja perustelevaa perehdytystä sekä vastuuta. Z-sukupolvi arvostaa työn ja vapaa-ajan tasapainoa aikaisempia sukupolvia korostuneemmin.

Kehittämistyön tuloksena tehtiin kirjallinen aineisto, joka sisältää erikoiskahvien valmistusohjeet kuvineen, kahvisanastoa ja nippelitietoa sekä espressokoneen käyttö- ja puhdistusohjeen. Aineistoja voidaan käyttää perehdyttämisen tukena. Ne ovat ymmärrettäviä myös sellaisenaan, joka vähentää painetta sisäistää kaikki tieto perehdytyksen aikana. Tarkoituksena oli myös yhtenäistää tietoa, jotta työntekijöiden toimintatavat eivät vaihtelisi eri lähteistä saadun tiedon mukaan. Aineiston sivut laminoitiin ja sijoitettiin kahvikoneen läheisyyteen. Kehittämistyön tuotoksen hyötyjä ja vaikutuksista voisi tutkia jatkotutkimuksessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste