Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Lukiolaisten ja yläasteikäisten osallistaminen kouluruokailun kehittämiseen

Turta, Jukka (2023)

 
Avaa tiedosto
Turta_Jukka.pdf (2.719Mt)
Lataukset: 


Turta, Jukka
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060117150
Tiivistelmä
Tämän kehittämistyön teemana on kouluruoka ja kouluruokailuun liittyvien palvelutilanteiden tutkiminen sekä ruokapalvelun kehittäminen asiakaslähtöisesti.
Opinnäytetyössä tutkittiin lahtelaisten lukiolaisten ja yläasteikäisten mielipiteitä
oppilaitoksessa tarjottavasta ruoasta ja ruokailuun liittyvästä palvelusta.
Tutkimukselliseen kehittämistyöhön sisältyivät kartoittavat asiakaskyselyt,
opiskelijoiden työpajat sekä uuden osallistavan toimintamallin kehittäminen
Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehitykseen.
Työn tavoitteena oli kehittää malli, jossa asiakkaat osallistuvat kouluruoan ja
ruokailun kehittämiseen yhdessä ruokapalvelun toteuttajan kanssa. Opinnäytetyössä etsittiin osallistavia toimintatapoja ja lisättiin vuorovaikutusta asiakkaan ja palvelujen tuottajan välillä palvelumuotoilun menetelmin.
Opinnäytetyö oli osa Maa- ja metsätalousministeriön Kouluruoka 2.0 -kehittämishanketta, jonka tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun
osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Lahdessa tehdystä kehittämistyöstä saatiin tietoa kouluruokakokemuksista yläasteikäisiltä
ja lukiolaisilta. Kehittämistyöhön osallistui myös Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
Oy:n yhteistyökumppani Unilever Foodsolutions omalla Cool School -konseptillaan.
Työn tuloksena saatiin yrityksen tuotekehitykseen toimintamalli, jossa kouluruoka-asiakkaan kokemuksia ja palautteita kerätään ja käytetään uusia ruokatuotteita ja ruokailuympäristöjä kehitettäessä. Opinnäytetyön tuloksia hyödynnetään Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n palvelujen kehittämisessä ja strategian jalkautuksessa.
Asiasanat: kouluruoka, palvelumuotoilu, asiakaskokemus, osallistava toimintama
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste