Teen ja ruoan yhdistäminen : juomana ja mausteena
Heinonen, Henna (2023)
Heinonen, Henna
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060722604
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060722604
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on luoda helposti lähestyttävä opas teen ja ruoan yhdistämisestä sekä ruokajuomana että mausteena ruoanlaitossa. Teen ja ruoan yhdistämisestä ei löydy vielä kovin paljon tietoa kuin viinin ja ruoan yhdistämisestä.
Opinnäytetyö on tiivis opas eri teelaatujen yhdistämiseen ruoan kanssa ruokajuomana ja mausteena sekä niiden ominaisuuksista ja hauduttamisesta. Työ sisältää myös esimerkki reseptejä. Opinnäytetyö on rajattu neljään yleisimpään teelaatuun ja yhteen harvinaisempaan esimerkkiin.
Työn laatimiseen on käytetty teoreettista ja tutkittua tietoa erilaisista artikkeleista ja kirjoista. Teoria osuudessa esiteltiin jokaisen teelaadun valmistusmenetelmä, historia ja hauduttaminen. Opinnäytetyössä käytetään reseptejä, joita on muokattu teen yhdistämiseksi niihin raaka-aineena, jonka jälkeen ne kaikki testattiin. Esimerkki resepteiksi valittiin suomalaisille tuttuja ruokia, joita on helppo lähestyä.
Opinnäytetyö on tiivis opas eri teelaatujen yhdistämiseen ruoan kanssa ruokajuomana ja mausteena sekä niiden ominaisuuksista ja hauduttamisesta. Työ sisältää myös esimerkki reseptejä. Opinnäytetyö on rajattu neljään yleisimpään teelaatuun ja yhteen harvinaisempaan esimerkkiin.
Työn laatimiseen on käytetty teoreettista ja tutkittua tietoa erilaisista artikkeleista ja kirjoista. Teoria osuudessa esiteltiin jokaisen teelaadun valmistusmenetelmä, historia ja hauduttaminen. Opinnäytetyössä käytetään reseptejä, joita on muokattu teen yhdistämiseksi niihin raaka-aineena, jonka jälkeen ne kaikki testattiin. Esimerkki resepteiksi valittiin suomalaisille tuttuja ruokia, joita on helppo lähestyä.