Varastointiprosessin kehittäminen
Elomaa, Eemeli (2023)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023061423843
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023061423843
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on varastointiprosessin kehittäminen Ruissalon Telakalla. Toimeksiantajalla on usea eri toimipiste alueella, jossa myydään elintarvikkeita. Opinnäytetyö keskittyy lähinnä alueen juomavarastoihin. Työn tavoitteena on kehittää varastointimenetelmiä ja helpottaa varaston seurantaa, sekä tuoda esille mahdollisia kehitysideoita.
Aluksi opinnäytetyössä käydään läpi teoriaa varastoinnista ja sen eri keinoista kuten ABC-analyysista. Tämän jälkeen teoriaosuus jatkuu lean-ajatteluun tutustumisella. Lean-ajattelussa käydään läpi hukka-ajattelua sekä 5S metodia.
Teoria osuuden jälkeen työssä esitellään toimeksiantaja ja tämän tilanne. Työ jatkuu esittelyistä eri ongelmakohtiin, joihin toimeksiantaja toivoi kehitystoimia. Työssä kerrotaan, miten kehitettiin Ruissalon Telakan varastokirjanpitoa ja fyysisen varaston toimintaa. Opinnäytetyön lopussa arvioidaan, miten työn tavoitteet saavutettiin ja mitä kehitysehdotuksia tuli ilmi työtä tehdessä. Myös lopussa selkeytetään prosessikaavion avulla, miten Ruissalon Telakan toiminta tehostuu opinnäytetyön toimesta.
Aluksi opinnäytetyössä käydään läpi teoriaa varastoinnista ja sen eri keinoista kuten ABC-analyysista. Tämän jälkeen teoriaosuus jatkuu lean-ajatteluun tutustumisella. Lean-ajattelussa käydään läpi hukka-ajattelua sekä 5S metodia.
Teoria osuuden jälkeen työssä esitellään toimeksiantaja ja tämän tilanne. Työ jatkuu esittelyistä eri ongelmakohtiin, joihin toimeksiantaja toivoi kehitystoimia. Työssä kerrotaan, miten kehitettiin Ruissalon Telakan varastokirjanpitoa ja fyysisen varaston toimintaa. Opinnäytetyön lopussa arvioidaan, miten työn tavoitteet saavutettiin ja mitä kehitysehdotuksia tuli ilmi työtä tehdessä. Myös lopussa selkeytetään prosessikaavion avulla, miten Ruissalon Telakan toiminta tehostuu opinnäytetyön toimesta.