Näytä suppeat kuvailutiedot

Kasvisruokakurssin suunnittelu ja toteutus Tapionniemen Kyläkartanolla

Tuomikoski, Reetta (2023)

dc.contributor.authorTuomikoski, Reetta
dc.date.accessioned2023-11-16T05:39:02Z
dc.date.available2023-11-16T05:39:02Z
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/810158
dc.description.abstractTämä toiminnallinen opinnäytetyö käsitteli kasvisruokakurssin suunnittelua ja toteuttamista. Toimeksiantajana toimi Kemijärvellä sijaitseva Tapionniemen Kyläkartano. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin haastattelua, kyselyä ja aiheisiin liittyvää kirjallisuutta. Kirjallisen työn tarkoituksena oli valottaa lukijalle ruokakurssin suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä vaiheita, kurssin teemojen tietotaustaa ja onnistuneen ruokakurssin elementtejä. Kirjallinen lopputulos käsitteli kasvis- ja lähiruokaa, sekä niiden merkitystä sekä hyödyntämistä arkielämässä. Lähiruoan merkitys nostettiin esille kansantalouden kannalta. Kurssin reseptivalinnat tehtiin terveysnäkökulma huomioiden. Myös lähiruoan ja Lapin tarjoamaa elämyksellisyyttä sivuttiin taustatiedoissa. Toimeksiantaja Tapionniemen Kyläkartano esiteltiin omassa osiossaan. Toiminnallisen työn tavoite oli kouluttaa Kyläkartanon henkilökuntaa kasvisruokien valmistuksessa, inspiroida osallistujia käyttämään kasvis- ja lähiruokatuotteita, sekä toimia esimerkkinä lappilaisille kylille kestävästä kylätoiminnasta. Kasvisruokakurssi toteutettiin la 10.6. - su 11.6.2023 Tapionniemen Kyläkartanolla yhteistyössä Kemijärven kansalaisopiston kanssa.fi
dc.description.abstractThis practice-based thesis focused on planning and organizing a vegetarian cooking course. The commissioner of this thesis was Kyläkartano of Tapionniemi, which is in Kemijärvi, Lapland. The research methods used for this thesis were an interview, an inquiry, and literature. The purpose of this thesis was to shed light on the process of planning and organizing a successful cooking course. The themes that were represented in the theory framework were vegetarian and local food, and their meaning in everyday life. The meaning of local food was highlighted in terms of local economy. The themes that guided this practice-based work were healthy food choices and having a meaningful cooking experience. The commissioner of this study was introduced in the theory framework. The main goal of this practice-based study was to educate the staff of Kyläkartano in the preparation of vegetarian dishes. The objecitve was also to inspire participans to use vegetarian and locally produced food products and work as a example of sustainable village activity. The vegetarian cooking course was held on Saturday, June 10th, and Sunday, June 11th 2023, in Tapionniemi in collaboration with the Kemijärvi Adult Education Center.en
dc.language.isofin-
dc.rightsfi=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|sv=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|en=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|-
dc.titleKasvisruokakurssin suunnittelu ja toteutus Tapionniemen Kyläkartanolla-
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|-
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:amk-2023111529573-
dc.subject.specializationRestonomi-
dc.subject.degreeprogramfi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing|-
dc.subject.ysokasvisruoat-
dc.subject.ysolähiruoka-
dc.subject.ysoLappi-
dc.subject.ysoruoka-
dc.subject.ysoruoanvalmistus-
dc.subject.ysoelämyksellisyys-
dc.relation.contractorTapionniemen Kyläkartano-
dc.subject.disciplinePalveluliiketoiminta-
annif.suggestions.linkshttp://www.yso.fi/onto/yso/p9025|http://www.yso.fi/onto/yso/p11416|http://www.yso.fi/onto/yso/p1380|http://www.yso.fi/onto/yso/p5529|http://www.yso.fi/onto/yso/p11273|http://www.yso.fi/onto/yso/p94256|http://www.yso.fi/onto/yso/p3670|http://www.yso.fi/onto/yso/p3790|http://www.yso.fi/onto/yso/p2846|http://www.yso.fi/onto/yso/p20773fi


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot