Villiyrttituotteen pakkausselvitys ja -suunnittelu. Paikallisten ruokatuliaisten tuotteistaminen -hanke
Levonen, Ville (2023)
Levonen, Ville
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112130825
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112130825
Tiivistelmä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n Paikallisten ruokatuliaisten tuotteistaminen -hankkeen yksi tavoitteista oli selvittää ruokaviemisten ekologisia pakkausvaihtoehtoja ja niiltä haluttuja ominaisuuksia. Tämä opinnäytetyö on tehty tuota tavoitetta noudattaen hankkeelle, samalla osallistaen yhtä hankkeessa mukana ollutta yritystä. Tämä opinnäytetyö on luonteeltaan tutkimuksellinen, ja sen tavoitteena on selvittää keskeisiä asioita elintarvikepakkauksista ja pakkausalan nykyisyydestä sekä tulevaisuuden näkymistä. Opinnäytetyössä on myös produktiivinen osa, jossa selvitetään valmiita pakkausvaihtoehtoja hankkeessa mukana olevalle yritykselle ja kehitetään yrityksen tuotteille soveltuva prototyyppipakkaus. Tutkimuksessa menetelminä käytetään haastattelua ja havainnointia sekä vertailu ja tapaustutkimusta.
Opinnäytetyön pääkysymys on: Millainen toimintaympäristö pakkausala on pakkausta etsivälle yrittäjälle? Täydentävinä apukysymyksinä ovat; Millainen on ekologinen pakkaus ja mitkä ovat pakkauksen pääasialliset tehtävät? Opinnäytetyöprosessin aikana kerättyä tietoa hyödynnettiin hankkeen aikana hanketyöskentelyssä, ja opinnäytetyö tuotti hankkeessa mukana olleelle yritykselle pakkausratkaisut.
Opinnäytetyön pääkysymys on: Millainen toimintaympäristö pakkausala on pakkausta etsivälle yrittäjälle? Täydentävinä apukysymyksinä ovat; Millainen on ekologinen pakkaus ja mitkä ovat pakkauksen pääasialliset tehtävät? Opinnäytetyöprosessin aikana kerättyä tietoa hyödynnettiin hankkeen aikana hanketyöskentelyssä, ja opinnäytetyö tuotti hankkeessa mukana olleelle yritykselle pakkausratkaisut.