Perehdytyssuunnitelman luominen kahvilayritykselle
Pohjonen, Saura (2023)
Pohjonen, Saura
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112932551
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112932551
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli luoda yritykselle Kahvila Laikku perehdytyssuunnitelma. Tavoitteena oli myös syventyä perehdytyksen eri osa-alueisiin. Hyvän ja suunnitelmallisen perehdytyksen tavoitteena on pienentää henkilöstökustannuksia, eli vähentää virheitä ja käytettyjä työtunteja, sekä lisätä työhyvinvointia.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään perehdytyksen eri osa-alueita, sekä siihen liittyvää lainsäädäntöä ja sen merkitystä. Varsinaista perehdyttämistä käsitellään suunnittelusta käytännön toteutukseen ja perehdytyksen arviointiin. Aihetta lähestytään myös työoikeudellisesta näkökulmasta. Tuon opinnäytetyössäni esiin perehdyttämiseen liittyviä säädöksiä, jotka koskevat muun muassa työturvallisuutta.
Lähdeaineisto koostuu kirjallisuudesta, sähköisistä lähteistä, sekä asiantuntijoiden haastatteluista. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus on luoda yritykselle perehdytyssuunnitelma. Perehdytyssuunnitelman avulla yrityksen esimiehet ja henkilökunta voivat perehdyttää uudet työntekijät.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään perehdytyksen eri osa-alueita, sekä siihen liittyvää lainsäädäntöä ja sen merkitystä. Varsinaista perehdyttämistä käsitellään suunnittelusta käytännön toteutukseen ja perehdytyksen arviointiin. Aihetta lähestytään myös työoikeudellisesta näkökulmasta. Tuon opinnäytetyössäni esiin perehdyttämiseen liittyviä säädöksiä, jotka koskevat muun muassa työturvallisuutta.
Lähdeaineisto koostuu kirjallisuudesta, sähköisistä lähteistä, sekä asiantuntijoiden haastatteluista. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus on luoda yritykselle perehdytyssuunnitelma. Perehdytyssuunnitelman avulla yrityksen esimiehet ja henkilökunta voivat perehdyttää uudet työntekijät.