Muikkukebaburger
Ruponen, Janne (2023)
Ruponen, Janne
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023113032864
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023113032864
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Burgers & Wine ravintolalle. Burgers & Wine ravintola sijaitsee Triplassa. Ravintolassa tarjoillaan hampurilaisia, sekä myös alku-, sekä jälkiruokia. Juomapuolella ravintolasta löytyy laaja viini-, sekä cocktail valikoima.
Työ toteutettiin elokuu-marraskuussa 2023. Opinnäytetyön idea syntyi 2020 ruokaoivallus kilpailuun tehdystä muikkukebaburgerista. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuotekehityksen avulla tehdä toimeksiantajalle kausiluontoisesti myyntiin tuleva hampurilainen, sekä tuoda mielenkiintoinen kalavaihtoehto listalle.
Opinnäytetyö koostuu tietoperustasta, sekä toiminnallisesta osasta. Tietoperustassa käsitellään tuotekehityksen prosesseja, tavoitteita, tuotekehityksen kompastuskiviä, asiakasta, tuotekehityksen välineitä ja keinoja, ideoita, luovuutta, sekä innovaatiota. Käsitellään myös kokeilemalla kehittämisen tuotekehitystä, mitä menetelmää käytetään toiminnallisessa osiossa.
Tietoperustassa käsitellään myös hampurilaista, sekä hampurilaisten välissä käytettäviä yleisempiä komponentteja. Opinnäytetyön innostajaa muikkua käydään myös läpi.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi erittäin hyvin onnistunut Muikkudöner Burger, mikä tuli myyntiin lokakuu-marraskuu ajalle.
Työ toteutettiin elokuu-marraskuussa 2023. Opinnäytetyön idea syntyi 2020 ruokaoivallus kilpailuun tehdystä muikkukebaburgerista. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuotekehityksen avulla tehdä toimeksiantajalle kausiluontoisesti myyntiin tuleva hampurilainen, sekä tuoda mielenkiintoinen kalavaihtoehto listalle.
Opinnäytetyö koostuu tietoperustasta, sekä toiminnallisesta osasta. Tietoperustassa käsitellään tuotekehityksen prosesseja, tavoitteita, tuotekehityksen kompastuskiviä, asiakasta, tuotekehityksen välineitä ja keinoja, ideoita, luovuutta, sekä innovaatiota. Käsitellään myös kokeilemalla kehittämisen tuotekehitystä, mitä menetelmää käytetään toiminnallisessa osiossa.
Tietoperustassa käsitellään myös hampurilaista, sekä hampurilaisten välissä käytettäviä yleisempiä komponentteja. Opinnäytetyön innostajaa muikkua käydään myös läpi.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi erittäin hyvin onnistunut Muikkudöner Burger, mikä tuli myyntiin lokakuu-marraskuu ajalle.