Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintolatoimijoiden tarjoamat henkilöstöedut

Moisander, Jenni (2023)

 
Avaa tiedosto
Moisander_Jenni.pdf (469.5Kt)
Lataukset: 


Moisander, Jenni
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120434239
Tiivistelmä
Koronan aikana ja sen jälkeen tuhannet ihmiset vaihtoivat työpaikkaa muille toimialoille pois ravintola-alalta. Yrityksien on pitänyt keksiä uudenlaisia keinoja houkutellakseen ihmisiä takaisin töihin ja yhtenä keinona ovat olleet henkilöstöetujen korostaminen työnantajaviestinnässä.

Palkitsemisen keinoilla ja ulkoisella työnantajamielikuvalla pyritään houkuttelemaan uusia työntekijöitä sekä sitouttamaan nykyistä henkilökuntaa. Palkitseminen jaetaan perinteisesti aineellisiin ja aineettomiin palkitsemismuotoihin. Palkitsemisjärjestelmä ja -strategia pohjautuvat yrityksen liiketoimintastrategiaan. Työnantajabrändillä voidaan vaikuttaa ihmisten mielikuviin työnantajasta sekä intoon hakea kyseiselle työnantajalle töihin tulevaisuudessa. Henkilöstöeduilla luodaan kilpailuetua yritykselle, kun kilpaillaan potentiaalisista työntekijöistä.

Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää pääkaupunkiseudun ravintolatoimijoiden tarjoamien henkilöstöetujen eroavaisuuksia. Työstä rajattiin ulkopuolelle erilaiset palkkausjärjestelmät. Tutkimuksen päätavoitteena oli vastata neljään tutkimuskysymykseen: Mitä henkilöstöetuja ravintolatoimijat tarjoavat heidän kotisivujen perusteella, miten ravintolatoimijoiden tarjoamat edut eroavat toisistaan, minkälaiset edut korostuvat kotisivuilla ja millä tavalla ravintolatoimijat kertovat työnhakijoilleen henkilöstöeduistaan.

Tutkimus toteutettiin laadullisena eli kvalitatiivisena tutkimuksena, jossa vertailtiin kahdeksan eri pääkaupunkiseudun ravintolatoimijan kotisivuja. Dokumenttiaineistot analysoitiin laadullisen sisällönanalyysin avulla vertailemalla dokumentteja. Dokumentit kerättiin ja tutkimus toteutettiin syksyn 2023 aikana. Opinnäytetyöprosessi toteutettiin kokonaisuudessaan syyslukukauden 2023 aikana.

Dokumenttianalyysin perusteella ravintolatoimijat kertovat henkilöstöeduista kotisivuillaan varsin vähän. Lisäksi ravintolatoimijoiden tarjoamien henkilöstöetujen löytäminen heidän kotisivuiltaan oli vaikeaa. Kaikkien ravintolatoimijoiden kotisivuilla korostuivat erityisesti aineelliset edut, kuten työterveydenhuolto, henkilökunta-alennukset ja virkistysedut. Ravintolatoimijoiden kannattaisi panostaa työnantajaviestinnässä enemmän henkilöstöetujen esilletuontiin yhä aikaisemmassa vaiheessa. Avoimemmalla henkilöstöetujen viestinnällä houkutellaan uusia, potentiaalisia osaajia sekä sitoutetaan nykyisiä työntekijöitä käyttämään etuja.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste