Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Illallinen Ateljeessa : kulttuurimatkailutuotteen kehittäminen harvaan asutulla maaseudulla toimivalle yritykselle

Antonoff, Katja (2023)

 
Avaa tiedosto
Antonoff_Katja.pdf (2.097Mt)
Lataukset: 


Antonoff, Katja
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120835443
Tiivistelmä
Opinnäytetyön lähtökohtana oli kehittää gastronomiaa, taidetta ja kulttuuria yhdistävä elämyksellisyyteen tähtäävä matkailutuote, joka on linjassa Etelä-Savon maakuntastrategian ja Saimaan alueen European Region of Gastronomy 2024 -statuksen kanssa.Tuotteen kehittämisessä käytettiin tarinallistamista palvelumuotoilun työkaluna. Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, miten tarinoita ja tarinallistamista voidaan hyödyntää ruokamatkailutuotteen kehittämisessä.

Matkailun osuus Etelä-Savon BKT:stä on merkittävä. Koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota ovat vaikuttaneet Etelä-Savon matkailuun negatiivisesti.
Etelä-Savo on myös kärsinyt muuttotappiosta koko 2000-luvun ajan. Vapaa-ajan asukkailla on kuitenkin merkittävä vaikutus alueen talouteen, Etelä-Savo on myös merkittävä maaseutumatkailun kohde.

Illallinen Ateljeessa järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2023. Vuonna 2024 Illallinen Ateljeessa järjestetään neljä kertaa elo-, syys-, loka-, ja marraskuussa. Markkinointi kohdennetaan paikallisille kesäasukkaille sekä kansainvälisille ruokamatkailijoille.

Illallisen tarinallista kerrontaa ja rekvisiittaa kehitetään jatkossa pilotista saatujen kokemusten perusteella. Ateljeekodin tunnettuutta paikallisten sekä kesä-asukkaiden keskuudessa tulee lisätä. Tarinallisuuden hyödyntäminen markkinoinnissa sekä lähiruoan merkityksen korostaminen tulee jatkossa huomioida paremmin.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste