Yksilöllisen johtamisen vaikutus psyykkiseen työhyvinvointiin ravintola-alalla
Sirkkilä, Lotta (2023)
Sirkkilä, Lotta
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120935664
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120935664
Tiivistelmä
Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantona ravintola-alan yritykselle. Tavoitteena oli kehittää koulutusmateriaalia esihenkilöille ja muokata esihenkilöiden johtamistyyliä yksilöllisemmäksi ja siten edistää henkilökunnan psyykkistä hyvinvointia ja koko yrityksen toimintaa. Työ käsitteli yksilöllistä johtamista ja psyykkistä työhyvinvointia ravintola-alan kontekstissa.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys pohjautui johtamisen ja psyykkisen työhyvinvoinnin kirjallisuuteen sekä verkosta löytyviin materiaaleihin. Opinnäytetyön menetelminä käytettiin kyselyä ja haastatteluja. Vastauksia saatiin 14 työntekijältä. Haastattelut suoritettiin kolmelle esihenkilölle kyselyn tulosten perusteella puolistrukturoidulla menetelmällä.
Opinnäytetyön lopputuloksena syntyi kehittämisehdotuksia sekä koulutusmateriaali yksilöllisen johtamisen ja henkilökunnan psyykkisen työhyvinvoinnin parantamiseksi. Tulevaisuudessa toimeksiantaja tulee käyttämään koulutumateriaalia esihenkilöiden perehdytyksessä. Helposti lähestyttävä koulutusmateriaali on julkisesti hyödynnettävissä.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys pohjautui johtamisen ja psyykkisen työhyvinvoinnin kirjallisuuteen sekä verkosta löytyviin materiaaleihin. Opinnäytetyön menetelminä käytettiin kyselyä ja haastatteluja. Vastauksia saatiin 14 työntekijältä. Haastattelut suoritettiin kolmelle esihenkilölle kyselyn tulosten perusteella puolistrukturoidulla menetelmällä.
Opinnäytetyön lopputuloksena syntyi kehittämisehdotuksia sekä koulutusmateriaali yksilöllisen johtamisen ja henkilökunnan psyykkisen työhyvinvoinnin parantamiseksi. Tulevaisuudessa toimeksiantaja tulee käyttämään koulutumateriaalia esihenkilöiden perehdytyksessä. Helposti lähestyttävä koulutusmateriaali on julkisesti hyödynnettävissä.