Liiketoimintasuunnitelma kahvila-alan yritykselle
Petrova, Olena (2023)
Petrova, Olena
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121737933
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121737933
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli antaa toimeksiantajalle tietoa uuden yrityksen perustamisesta sekä laatia liiketoimintasuunnitelma hänen liikeideansa perustella. Liikeidean ydin on perustaa kahvila-konditoria Kokkolaan. Toimeksiantaja on kokenut ja taitava leipurikondiittori, joka on miettinyt oman kahvilan perustamista jo pitkään, mutta hänellä ei ole tietoa yrittäjyydestä.
Opinnäytetyön tavoitteiden mukaisesti tutkittiin yrityksen perustamisen ja liiketoiminnan suunnittelun aiheita. Näiden aiheiden tutkimiseen käytettiin erilaisia Internet- ja kirjallisuus lähteitä. Opinnäytetyön teoreettinen osa jaettiin kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa kerrottiin aloittavan yrittäjän yrityksen perustamisen päävaiheista. Toisessa osassa kuvattiin liiketoimintasuunnitelman käsitettä ja tarkasteltiin liiketoimintasuunnitelman pääosioita.
Toiminnallisessa osassa laadittiin kahvilan liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvattiin liikeidea ja sen toteuttaminen käytännössä, suoritettiin markkina- ja kilpailija-analyysit, laadittiin markkinointisuunnitelma ja tehtiin taloudelliset laskelmat. Toimeksiantaja sai toimivan liiketoimintasuunnitelman, jota voidaan tarvittaessa muuttaa tai korjata. Liiketoimintasuunnitelma on salainen eikä sitä ole julkaistu, koska se sisältää luottamuksellisia tietoja kuten liikeidea ja laskelmat.
Opinnäytetyön tavoitteiden mukaisesti tutkittiin yrityksen perustamisen ja liiketoiminnan suunnittelun aiheita. Näiden aiheiden tutkimiseen käytettiin erilaisia Internet- ja kirjallisuus lähteitä. Opinnäytetyön teoreettinen osa jaettiin kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa kerrottiin aloittavan yrittäjän yrityksen perustamisen päävaiheista. Toisessa osassa kuvattiin liiketoimintasuunnitelman käsitettä ja tarkasteltiin liiketoimintasuunnitelman pääosioita.
Toiminnallisessa osassa laadittiin kahvilan liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvattiin liikeidea ja sen toteuttaminen käytännössä, suoritettiin markkina- ja kilpailija-analyysit, laadittiin markkinointisuunnitelma ja tehtiin taloudelliset laskelmat. Toimeksiantaja sai toimivan liiketoimintasuunnitelman, jota voidaan tarvittaessa muuttaa tai korjata. Liiketoimintasuunnitelma on salainen eikä sitä ole julkaistu, koska se sisältää luottamuksellisia tietoja kuten liikeidea ja laskelmat.