Asiakastyytyväisyystutkimus POHTO Oy Oulun Kehittämiskeskukselle
Hemila, Jonna (2010)
Hemila, Jonna
2010
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023122038698
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023122038698
Tiivistelmä
Palvelujen laadun merkitys kilpailukeinona on korostunut merkittävästi viime vuosina, ja nykyisen taloudellisen tilanteen myötä kilpailu palvelualoilla kiristynee myös tulevaisuudessa. Palvelujen laatua ei voi kehittää, ellei tiedetä asiakkaan toiveita ja tarpeita.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli asiakastyytyväisyystutkimuksen avulla selvittää POHTO Oy Oulun Kehittämiskeskuksen (jatkossa käytetään nimeä POHTO) yritysasiakkaiden tyytyväisyyttä kokous- ja ravintolapalveluihin sekä kehittää palvelun laatua.
POHTO on koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijaorganisaatio. Yrityksen perustehtävänä on parantaa asiakkaiden kilpailukykyä kehittämällä yksilöiden, ryhmien ja organisaatioiden osaamista. Koulutuspalveluiden lisäksi yritys tarjoaa kokous- ja ravintolapalveluita.
Tutkimus toteutettiin sähköisesti Webropol-ohjelman avulla. Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi 75 asiakasta, eli vastausprosentiksi muodostui 46,9 0/0. Suurin osa vastaajista (73,3 %) oli Oulusta, ja heidän yrityksensä käytti POHTOn kokous- ja ravintolapalveluita 1—2 kertaa vuodessa. Tyypillisin ryhmäkoko oli 11—20 henkilöä.
Tutkimustulosten perusteella voidaan sanoa, että POHTOn kokous- ja ravintolapalvelujen tämän hetkinen tila on hyvä. Asiakkaat olivat tyytyväisiä palvelujen tasoon ja arvostivat eniten POHTOn asiakaspalvelua. Jopa puolet vastaajista piti kokouspalveluiden hinta/laatusuhdetta hyvänä. Parannettavaakin kuitenkin löytyi, jotta palvelujen taso olisi erittäin hyvä.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli asiakastyytyväisyystutkimuksen avulla selvittää POHTO Oy Oulun Kehittämiskeskuksen (jatkossa käytetään nimeä POHTO) yritysasiakkaiden tyytyväisyyttä kokous- ja ravintolapalveluihin sekä kehittää palvelun laatua.
POHTO on koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijaorganisaatio. Yrityksen perustehtävänä on parantaa asiakkaiden kilpailukykyä kehittämällä yksilöiden, ryhmien ja organisaatioiden osaamista. Koulutuspalveluiden lisäksi yritys tarjoaa kokous- ja ravintolapalveluita.
Tutkimus toteutettiin sähköisesti Webropol-ohjelman avulla. Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi 75 asiakasta, eli vastausprosentiksi muodostui 46,9 0/0. Suurin osa vastaajista (73,3 %) oli Oulusta, ja heidän yrityksensä käytti POHTOn kokous- ja ravintolapalveluita 1—2 kertaa vuodessa. Tyypillisin ryhmäkoko oli 11—20 henkilöä.
Tutkimustulosten perusteella voidaan sanoa, että POHTOn kokous- ja ravintolapalvelujen tämän hetkinen tila on hyvä. Asiakkaat olivat tyytyväisiä palvelujen tasoon ja arvostivat eniten POHTOn asiakaspalvelua. Jopa puolet vastaajista piti kokouspalveluiden hinta/laatusuhdetta hyvänä. Parannettavaakin kuitenkin löytyi, jotta palvelujen taso olisi erittäin hyvä.