Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotantolinjan optimointi juomateollisuudessa

Laapio, Juha (2023)

Avaa tiedosto
Laapio_Juha.pdf (1.575Mt)
Lataukset: 


Laapio, Juha
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023122138890
Tiivistelmä
Projektin tavoitteena oli optimoida juomateollisuuden tuotantolinjan toimintaa tuotannon karkeasuunnittelun keinoin ja kehittää useille tuotantolinjoille sovellettavissa oleva prosessi. Tarkoituksena oli löytää objektiivinen keino tuotantolinjan optimointiin ilman nykyisten toimintamallien mahdollisesti asettamia rajoitteita ja ennakko-olettamia. Sovellettavan prosessin kehittämiseksi asetettiin tutkimuskysymykset, joiden avulla saadaan määriteltyä kapasiteetin tehokas käyttö ja tuotettavat eräkoot, varmistaen ensisijaisesti asiakastyytyväisyyden.
Tutkimustyyppinä oli kvantitatiivinen tutkimus. Tutkittava aineisto kerättiin kohdeyrityksen tietojärjestelmistä ja dokumentaatiosta. Lähdeaineisto kerättiin tutkimus- ja ammattikirjallisuudesta, tieteellisistä artikkeleista ja verkkojulkaisuista. Aineiston pohjalta luokiteltiin valmistettavat tuotteet, määriteltiin tuotekohtaiset varmuusvarastomäärät ja tuotantovälien liikkumavara viikkotasolla. Lisäksi tutkittiin erilaisien tuotantorytmien ja valmistettavien eräkokojen vaikutusta varastotasoihin, tuotevaihtojen määrään ja tuotannon kuormituksen vaihteluun.
Tuloksena löydettiin menetelmät varmuusvarastotasojen säännölliseen määrittelyyn, sekä tuotannon karkeasuunnitteluun saaden samalla tietoa suunnittelujakson ajalta varastotasojen kehityksestä, viikkokohtaisista nimikemääristä, tuotantokapasiteetin kuormituksesta ja niiden määrän vaihtelusta.
Työn päätavoite saavutettiin kehittämällä prosessi, jonka avulla voi painottaa tuotannon karkeasuunnittelussa kokonaisuuteen soveltuvaa optimointiparametria, ja jota voidaan soveltaa useille tuotantolinjoille juomateollisuudessa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste