Nuotioruokakurssin järjestäminen: Joensuun seudun kansalaisopiston tuntiopettajan käsikirja
Katajala, Risto (2024)
Katajala, Risto
2024
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202402203208
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202402203208
Tiivistelmä
Luonto ja luonnossa retkeily, ovat nousseet viime vuosina enenevissä määrin
ihmisten kiinnostuksen kohteeksi. Toimeksiantaja, Joensuun seudun kansalaisopisto, on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka järjestää monipuolisesti
kursseja ja koulutuksia toiminta alueidensa asukkaille ja yhteisöille. Kansalaisopiston kurssivalikoimaan ovat kuuluneet jo useiden vuosien ajan erileiset
nuotioruokakurssit, joita kohtaan koetun kiinnostuksen voidaan olettaa kasvavan ihmisten suunnatessa yhä enemmän retkeilemään ja harrastamaan luonnossa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia kansalaisopiston nuotioruokakursseja järjestävän tuntiopettajan työn tueksi käsikirja ja tuotekortti.
.
Opinnäytetyön teoriaosuuden tarkoituksena oli muodostaa kattavaa ja syvällistä ymmärrystä aihealueeseen liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Ymmärryksen
syvällisyyden ja toimijasidonnaisuuden vahvistamiseksi, kerättyä tietoa syvennettiin asiantuntija haastatteluiden avulla. Teoriaisuudessa kerättyä tietoa hyödynnettiin lopullisen tuotoksen, eli käsikirjan laatimisessa.
Lopullisen tuotoksen, eli käsikirjan laatimisen kannalta keskeisimmäksi aiheiksi osoittautuivat laadun ja asiakaskokemuksen muodostuminen, elämyksellisyyden kokemus sekä nuotioruokakurssien tekniseen toteutukseen liittyvä
asiat kuten elintarviketurvallisuus, turvallisuus ja logistiikka. Käsikirja ja tuotekortti ovat tämän opinnäytetyön liitteenä.
ihmisten kiinnostuksen kohteeksi. Toimeksiantaja, Joensuun seudun kansalaisopisto, on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka järjestää monipuolisesti
kursseja ja koulutuksia toiminta alueidensa asukkaille ja yhteisöille. Kansalaisopiston kurssivalikoimaan ovat kuuluneet jo useiden vuosien ajan erileiset
nuotioruokakurssit, joita kohtaan koetun kiinnostuksen voidaan olettaa kasvavan ihmisten suunnatessa yhä enemmän retkeilemään ja harrastamaan luonnossa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia kansalaisopiston nuotioruokakursseja järjestävän tuntiopettajan työn tueksi käsikirja ja tuotekortti.
.
Opinnäytetyön teoriaosuuden tarkoituksena oli muodostaa kattavaa ja syvällistä ymmärrystä aihealueeseen liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Ymmärryksen
syvällisyyden ja toimijasidonnaisuuden vahvistamiseksi, kerättyä tietoa syvennettiin asiantuntija haastatteluiden avulla. Teoriaisuudessa kerättyä tietoa hyödynnettiin lopullisen tuotoksen, eli käsikirjan laatimisessa.
Lopullisen tuotoksen, eli käsikirjan laatimisen kannalta keskeisimmäksi aiheiksi osoittautuivat laadun ja asiakaskokemuksen muodostuminen, elämyksellisyyden kokemus sekä nuotioruokakurssien tekniseen toteutukseen liittyvä
asiat kuten elintarviketurvallisuus, turvallisuus ja logistiikka. Käsikirja ja tuotekortti ovat tämän opinnäytetyön liitteenä.