Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Opistonuorten kokemuksia ruokailusta : Asiakastyytyväisyystutkimus Jämsän Kristilliselle Kansanopistolle

Arvola, Elsi (2014)

 
Avaa tiedosto
Arvola_Elsi.pdf (367.5Kt)
Lataukset: 


Arvola, Elsi
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418536
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli toteuttaa asiakastyytyväisyystutkimus Jämsän Kristilliselle Kansanopistolle. Työn tavoitteena oli selvittää opistonuorten tyytyväisyyttä käyttämiinsä ruokapalveluihin. Tarkoituksena oli tutkia tyytyväisyyden taso ja siihen vaikuttavat tekijät sekä antaa tarvittaessa kehitysehdotuksia. Työn toimeksiantajana toimi Jämsän Kristillinen Kansanopisto ja tutkimus rajattiin koskemaan vuosien 2013–2014 ja 2014–2015 perusoppijaksojen opiskelijoita. Tutkimus toteutettiin teemahaastatteluina. Haastatteluja tehtiin kolmessa eri vaiheessa, koska haluttiin tietää muuttuuko tyytyväisyys opistovuoden aikana. Toisaalta haluttiin saada monipuolisempaa tietoa tyytyväisyyteen vaikuttavista tekijöistä.

Työn tuloksissa selvisi, että opistolla tarjotaan hyvää, monipuolista ja terveellistä ruokaa. Opistossa tarjottavaa ruokaa verrattiin peruskoulussa tarjottavaan ruokaan. Haastatteluissa tuli esiin, että laatikkoruokia on ollut tarjolla paljon, sekä ne ovat monesti saman makuisia. Keittiöhenkilökuntaa pidettiin ystävällisenä ja heiltä saa nopeaa palvelua. Ruokailuympäristö kuvattiin viihtyisäksi ja erityisesti pidettiin ruokalan ikkunoista avautuvaa näkymää Jämsänjoelle. Iltapalalle toivottiin leivän ja leivänpäällisten lisäksi useammin jotain muuta.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että opiston keittiön toimintaan ollaan tyytyväisiä. Tyytyväisyys vaihtelee jonkin verran opistovuoden aikana. Vaikka moni asia onkin hyvin, tutkimuksessa tuli esille kehitystarpeita. Tutkimuksen mukaan kehitettävää olisi ruokalistan vaihtelevuudessa, salaattivalikoiman lisäämisessä sekä ruokien maun parantamisessa. Jatkotutkimusaiheeksi voisi laatia kaikille opistolaisille tarkoitetun kyselyn, joka muodostettaisiin haastatteluissa nousseista teemoista. Toisena aiheena voisi verrata yhteistyöopistojen ruokapalvelujen asiakastyytyväisyyttä. Lisäksi voisi tutkia ravitsemuksellisuuden toteutumista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste