Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vaihtelua ja tehoa ikääntyneiden iltapaloihin

Kivelä, Pirjo; Mäkinen, Sirpa (2014)

 
Avaa tiedosto
kivela_pirjo makinen_sirpa.pdf (3.103Mt)
Lataukset: 


Kivelä, Pirjo
Mäkinen, Sirpa
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120818970
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tuotettiin toimeksiannon pohjalta Kylän kattaukselle tuotepaketti.
Tarkoituksena oli suunnitella ja tuotekehittää ikääntyneille monipuolisia ja
ravitsemuksellisesti laadukkaita iltapalavaihtoehtoja, joilla saadaan vaihtelua
ikääntyneiden ruokatarjontaan.
Tuotekehitysprosessin suunnitteluvaiheessa listattiin ikääntyneiden ruokavalioon
soveltuvia erilaisia suolaisia ja makeita iltapalavaihtoehtoja. Tuotteista kehiteltiin
raaka-ainevalinnoilla proteiini- ja energiapitoisia. Kehitystyössä huomioitiin
tuotteiden rakenne, maku, valmistustekniikka ja kuljetus. Tuotetestaus toteutettiin
kahdessa eri vanhuspalveluyksikössä.
Tuotekehittelyn pohjalta iltapaloille laadittiin ja mitoitettiin ruokaohjeet, laskettiin
ravintoarvot sekä tehtiin valokuvasarja tuotteista.
Tuotepakettiin kuuluu ikääntyvien ruokavalioon soveltuvia suolaisia ja makeita
iltapalavaihtoehtoja, joiden ravintoainetiheys on suuri annoskokoon
suhteutettuna. Tuotteet soveltuvat pehmeää ruokavaliota tarvitseville ja raakaainevalinnoissa
on otettu huomioon asiakasturvallisuus.
Laaditut iltapalavaihtoehdot ovat monipuolisia, ja ne soveltuvat moneen eri
käyttötarkoitukseen. Niitä voidaan käyttää tehostettuun ruokavalioon. Ne
soveltuvat käytettäviksi välipaloina ja jälkiruokina. Niillä voidaan korvata osia
perusruokalistan iltapalasta tai tarjota myöhäisiltapaloina ja yöpaloina.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste