Opas kannattavuuden parantamiseen ravintoloissa myyntikatteen näkökulmasta : case yritys X
Velling, Siiri (2024)
Velling, Siiri
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404166702
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404166702
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä teoriaosuudessa tutustutaan ravintolaliiketoiminnan talouden tunnuslukuihin ja erityisesti kannattavuuteen vaikuttaviin tekijöihin. Toiminnallisessa osassa selvitetään toimeksiantajayrityksen nykyiset toimintamallit ja tarpeet tutkimusten avulla. Tunnistettujen tarpeiden ja teorian pohjalta luodaan opas kannattavuuden parantamiseen myyntikatteen näkökulmasta.
Nimettömänä pysyvä toimeksiantajayritys on suomalainen kasvua tavoitteleva ravintolaketju, joilla on kymmeniä ravintolayksiköitä ympäri Suomen.
Oppaassa avataan ravintolaliiketoiminnan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä, myyntikatteen teoriaa, yrityksen nykyisiä toimintamalleja ja vastataan kyselytutkimuksella ja haastatteluilla selvitettyihin vuoro- sekä ravintolapäälliköiden tarpeisiin. Oppaassa tuodaan esiin myös käytännön vinkkejä toimenpiteistä, joilla myyntikatetta voidaan parantaa yksikkötasolla.
Nimettömänä pysyvä toimeksiantajayritys on suomalainen kasvua tavoitteleva ravintolaketju, joilla on kymmeniä ravintolayksiköitä ympäri Suomen.
Oppaassa avataan ravintolaliiketoiminnan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä, myyntikatteen teoriaa, yrityksen nykyisiä toimintamalleja ja vastataan kyselytutkimuksella ja haastatteluilla selvitettyihin vuoro- sekä ravintolapäälliköiden tarpeisiin. Oppaassa tuodaan esiin myös käytännön vinkkejä toimenpiteistä, joilla myyntikatetta voidaan parantaa yksikkötasolla.